Vil finne tilbake til høstformen

Gini Wijnaldum erkjenner at resultatene i 2017 har gått på selvtilliten løs.

9. feb 2017 kl 10.30 Marius Rabben

Med én seier på ti kamper siden nyttår har de røde blitt utslått i både ligacupen og FA-cupen, og ramlet ut av topp fire i Premier League.

– Noen ganger har man flyt, andre ganger ikke. Vi er i en situasjon hvor ting ikke flyter, men vi må ha selvtillit og tro på at vi kan endre det, sier Wijnaldum.

– EN NY MULIGHET:
– EN NY MULIGHET:  Wijnaldum mener fokuset og friheten som ble vist på banen tidligere i sesongen er nøkkelen for å komme tilbake på seierssporet.

– Vi viste det mot Chelsea, men vi er nødt til å vise det mot andre lag vi møter. Vi må finne tilbake til det fokuset vi hadde tidligere, ved å spille med frihet.

– Mister selvtillit

Seieren over Manchester City på nyttårsaften, der Wijnaldum ble matchvinner, var lagets fjerde trepoenger på rad og sørget for at de gikk inn i det nye året på andreplass. Siden har det gått én vei.

– Hvis man ikke plukker mange poeng, hvis man taper mange kamper, og hvis man ikke spiller slik man har gjort tidligere, tror jeg man mister litt selvtillit. Men nå vi må sørge for å komme tilbake på rett spor, spille som før for å få mer selvtillit og begynne å vinne kamper.

– For min del er enhver kamp en ny mulighet, så selv etter en kamp hvor man har spilt bra og vunnet, kan man nye det litt, men så begynner fokuset på neste kamp igjen. Det er det vi gjør nå, forsøker å lære av feilene vi har begått. Og jeg prøver å lære av mine egne feil, se fremover og prestere bedre i hver kamp.

– Det er ikke sånn at jeg går rundt og tenker på kampene hele tiden, men jeg tenker på de øyeblikkene hvor jeg kunne ha gjort det bedre, samt at jeg tar med meg de bra øyeblikkene, lærer av det og spiller bedre neste gang.

Best i storkampene

I MÅLPROTOKOLLEN:
I MÅLPROTOKOLLEN:  Wijnaldum har scoret mot både Manchester City og Chelsea på Anfield i vinter.

Først ut er formsterke Tottenham, som besøker Anfield lørdag ettermiddag. En oppløftende statistikk viser at Liverpool ikke har tapt mot topp-seks-motstand denne sesongen, og under Jürgen Klopps ledelse er det blitt kun ett tap på 19 kamper.

Wijnaldum, med nettkjenning i uavgjortkampen mot Chelsea i forrige uke, står med scoring i to av de tre siste oppgjørene mot topplag på Anfield. Klarer han det igjen?

– Jeg tror ikke det bare er meg, men hele laget. Det gjør det enklere for meg hvis vi leverer som et lag. Da er det enklere for hver spiller å vise kvalitetene sine, og det er det jeg har gjort i de store oppgjørene.

– I storkampene har vi spilt vår beste fotball denne sesongen, så jeg tror det er litt enklere for alle å prestere i sånne typer kamper. Jeg er heldig som har scoret viktige mål i dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]