Vil føle seg syk om det ikke blir Champions League

James Milner ba om unnskyldning i garderoben etter straffemissen, og sier han ikke ble påvirket av Fraser Forsters opptreden.

9. mai 2017 kl 08.59 Arve Vassbotten

James Milner sier han vil føle seg «syk» om Liverpool ikke klarer å kvalifisere seg for Champions League denne sesongen. Etter 0-0 mot Southampton så det mørket ut, men bare timer seinere var igjen optimismen tilbake da Arsenal slo Manchester United.

– Forhåpentligvis har vi litt flaks og klarer jobben. Vi har forbedret oss denne sesongen, og vi vet hvor vi trenger å forbedre oss igjen. Vi har vist at vi kan slå alle på en gitt dag, så hvis vi kommer oss inn i Champions League, så vet vi at vi kan utfordre alle. Men vi må ikke svinge så mye i prestasjonene, sier James Milner til The Guardian.

– Vært noen skuffende kamper

– Jeg tror ikke vi har vært like mye opp og ned som forrige sesong. I de kampene vi ikke har fått poengene vi ønsket har vi dominert. Vi har tapt poeng i kamper vi ikke skulle ha gjort det i.

– Hvis man ser på resultatene denne sesongen, så har vi mistet poeng i kamper man ikke hadde forventet at vi skulle gjøre det. Det har vært noen skuffende kamper. Hvis vi hadde gjort jobben bedre i de kampene, kunne vi kjempet om tittelen. Det er skuffende, og vi vet det er et område vi trenger å forbedre oss på, sier visekapteinen.

– Alle lag forsvarer seg forskjellig, og vi må ha ulike kampplaner for ulike motstandere og ulike angrepsmønster for hvordan vi skal bryte dem ned.

– Gikk ikke innpå meg

Søndag bommet Milner fra straffemerket for første gang siden 2009. Etterpå tok han fult ansvar for at det ikke ble seier. Og Milner mener Southampton-spillernes opptreden ikke hadde noe å si for at han ikke fikk ballen i nettet.

– Foster prøvde å sparke opp straffemerket så jeg sto foran det. Men dette er alt en del av gamet. Det gikk aldri innpå meg, og jeg lot meg ikke påvirke. Jeg visste hva jeg ville gjøre. Jeg fikk den bare ikke inn i hjørnet jeg ønsket. Jeg vet ikke om han gikk tidlig eller hva, men han er en stor kar og han har sett meg ta mange straffer når vi har gjort det for England under EM. Det er litt vanskeligere når de kjenner til deg. Men straffen var ikke god nok. Han gjorde en god redning.

– Han har til og med sett meg ta dem tilbake i tiden i Newcastle. Men det er ingen unnskyldning. Jeg skulle ha scoret og jeg må ta ansvar. Jeg ba om unnskyldning i garderoben etterpå, det er ikke så mye mer jeg kan si. Det kostet oss mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]