Ward fra start i opprykksfinalen

Den 23 år gamle målvakten kroner et vellykket utlån med storkamp på Wembley.

29. mai 2017 kl 15.12 Marius Rabben

Som førstelagskeeper gjennom hele sesongen får Danny Ward i dag sin 46. opptreden for Huddersfield når de møter Reading i den storstilte opprykksfinalen på nasjonalarenaen klokka 16.

Waliseren, som fikk Liverpool-debuten og spilte en kamp i EM forrige sesong, har gjort sine saker bra i West Yorkshire, og står med elleve «clean sheets» for klubben som ikke hadde vært høyere enn nummer 16 på tabellen siden opprykket fra League One før denne sesongen.

Straffehelt

I play-off-semifinalen mot Sheffield Wednesday ble 23-åringen den store helten med to redninger i straffekonkurransen.

Sisteskansen skal være ønsket videre av manager David Wagner om Huddersfield rykker opp til Premier League, selv om Jürgen Klopp ifølge Liverpool Echo ikke har planer om å låne ham ut også neste sesong – vel vitende om at det er langt flere kamper på programmet med europacupfotball.

I januar i fjor ble Ward tilbakekalt fra et låneopphold i skotske Aberdeen, hvor han sto fast på et lag som kjempet i toppsjiktet, for Klopp ønsket å ha ham på Melwood og i troppen.

Debuten kom i borteseieren mot Bournemouth, og han sto også da Liverpool tapte i Swansea to uker senere. Keepertalentet satt i tillegg på benken 25 ganger, inkludert mot Sevilla i Europaliga-finalen.

– Han er vår spiller

Etter at Loris Karius ble hentet i sommervinduet, endte Ward altså opp med å bli lånt ut på nytt. Klopp følger imidlertid nøye med på utviklingen hans, med god hjelp av Wagner, som var Liverpool-managerens forlover.

– Han spiller en briljant sesong. Han er vår spiller, så vi skal hente ham tilbake neste sesong, og da vil det være mer konkurranse her, sa Klopp til pressen i april.

Huddersfield mot Reading på Wembley vises på Eurosport Norge. Sendingen begynner kl. 15.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]