Det drypper lite på Inter

Den italienske klubben skulle nok ønske at de forhandlet seg til en større del av videresalg.

7. jan 2018 kl 09.05 Arild Skjæveland

Da Liverpool kjøpte den da 20 år gamle Philippe Coutinho fra Inter, hadde ikke brasilianeren klart å etablere seg i klubben.

Gian Piero Gasperini startet 2011-12 sesongen som manager, men ble erstattet av Claudio Ranieri i slutten av september. Coutinho klarte ikke å spille seg til fast plass under noen av managerne, og var kun involvert i åtte kamper, der fem var fra start.

Han ble sendt ut på lån til Espanyol, som da var ledet av Mauricio Pochettino som nå er sjef i Tottenham. Espanyol holder forøvrig til i Barcelona, som igjen blir hans nye hjemby når han etter planen signerer sin 5,5 årskontrakt søndag.

Tilbake til Inter

Etter halvåret i Espanyol returnerte han til Inter, som da var ledet av Andrea Stramaccioni.

Coutinho startet sesongens første ligakamp, og kom på scoringslisten borte mot Atalanta. Dette halvåret fikk han mer spilletid, med 19 kamper og scoret tre mål.

Likevel ble han solgt i januarvinduet, og Liverpool klarte å sikre seg spilleren i kamp med Southampton, som da hadde Pochettino som sjef.

Argentineren som nå leder Tottenham ville gjenforenes med spilleren han jobbet med et halvår i Espanyol, men det var Liverpool som fikk spillerens signatur, etter å ha lagt 8,5 millioner pund på bordet. Overgangen ble offentliggjort 30. januar.

Får kun 1,5 prosent

Når Liverpool nå selger Philippe Coutinho til Barcelona for 142 millioner pund, er det for 133,5 millioner pund mer enn de betalte til Inter for snart fem år siden.

Transferguru Gianluca Di Marzio rapporterer at Inter vil få en del av overgangssummen - men den delen er ikke stor!

Milano-klubben har nemlig kun krav på 1,5 prosent av overgangssummen. Det tilsvarer 2,4 millioner euro, eller 2,13 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]