Kan bruke alle Coutinho-pengene

Jürgen Klopp avviser at Coutinho-pengene gikk til å finansiere Virgil van Dijk og Naby Keïta.

13. jan 2018 kl 00.04 Arve Corneliussen

– Vi har alle pengene. Siden jeg kom her, har vi alltid hatt alle pengene fra overganger tilgjengelig. Og mer om vi har behøvd. Hittil har vi fått alle spillerne vi har ønsket, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

Som manageren også var tydelig på da Liverpool jaktet spillere i sommer, understreker han at han har eiernes støtte.

– Eierne er fullt og helt på min side. Det er ikke slik at de sier «du får dette, men på den andre siden har vi gjort dette og dette, så du kan ikke bruke penger». Alt er fint. Det er ingen pengeproblemer i denne klubben, slår Klopp fast.

– En spiller har forlatt klubben. Det er ikke så kult, men det er ikke et stort problem i det hele tatt. Vi skal få inn andre spillere – det er sikkert, men jeg vet ikke om det skjer dette vinduet, legger han til.

ØNSKET:
ØNSKET:  Alex Oxlade-Chamberlain hadde både tilbud fra Chelsea og tilbud om å forlenge kontrakten med Arsenal, men valgte å dra til Liverpool.

Frykter ikke domino-effekt

Ifølge Echo er Klopp ikke bekymret for at Coutinho-salget skal gi en domino-effekt der de andre toppspillerne også ønsker seg bort fra klubben.

Tyskeren mener Liverpools tiltrekningskraft ble understreket av at Mohamed Salah og Alex Oxlade-Chamberlain valgte å flytte til Merseyside i sommer.

– Mo Salah kom ikke hit fordi vi tvang ham. Vi dro ikke til Roma og kidnappet ham – han ville hit, påpeker Klopp, og fortsetter:

– Sadio Mané – Okay, du kan si at ikke så mange klubber ville ha ham da, men de vil ha ham nå. Vi har de spillerne. Gini Wijnaldum – alle tenkte ikke at det var en fantastisk idé, men mange andre klubber ønsket seg ham og vi har ham. Oxlade-Chamberlain – London er ikke en kjip by etter det jeg har hørt, men han kom hit for fotballen.

Beroliger supporterne

Manageren tar det faktum at Liverpool må spille uten Coutinho denne våren med knusende ro.

– Vi spiller ikke «helte-fotball». Det er ikke slik at vi har én helt og at resten prøver å hjelpe ham litt. Vi har allerede gitt ansvar til andre spillere. Det fungerte veldig bra med Phil på banen, og noen ganger ikke. Uten ham fungerte det veldig bra, men noen ganger ikke. Vi trenger ikke tenke på det lenger – nå handler det om hvordan vi reagerer som klubb, mener tyskeren.

– Dersom du mister fem eller seks spillere kan det åpenbart bli litt annerledes dersom du ikke klarer å erstatte dem, men det vil ikke skje, beroliger Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]