Klopp forklarer hvorfor Van Dijk starter

Jürgen Klopp beskriver Virgil van Dijk som frisk og opplagt i forkant av Liverpool-debuten.

5. jan 2018 kl 20.23 Einar Kvande

Virgil van Dijk blir kastet rett inn i et lokaloppgjør i sin Liverpool-debut. Liverpools nye nummer 4 er i startoppstillingen i det 230. Merseyside-derbyet, en kamp i tredje runde i FA-cupen på Anfield. Det bare fem dager etter at overgangen fra Southampton verdt 75 millioner pund ble bekreftet.

– Dette er bare en normal fotballkamp. Det er ikke så mye vi kunne ha gjort så langt. Ragnar Klavan og Dejan Lovren har spilt mange kamper de siste ukene, og begge kjenner det litt både her og der, er forklaringen Jürgen Klopp gir Liverpoolfc.comhvorfor han stiller med Joël Matip og Virgil van Dijk som midtstoppere mot naboen.

– Vi har friske bein i Joël Matip for denne veldig viktige kampen, og vi har en veldig opplagt Virgil van Dijk. Han er ikke finjustert ennå selvsagt, men det er ganske enkelt å håndtere mine forventninger til en spiller.

– Det handler bare om hvordan de føler seg. Jeg håper at spesielt Liverpool-supporterne aksepterer at vi har bedre ting i vente. Men i kveld må Virgil hjelpe oss. Vi vet det, og vi vil også hjelpe ham.

Klopp har gjort seks endringer på laget fra 2-1 seieren over Burnley, men Sadio Mané beholder sin plass i startoppstillingen trass i at han var tilstede ved CAF African Playfer of the Year- utdelingen torsdag kveld.

– Ghana er et fint land, og ikke så langt unna i tid. Det var en flott flytur, og han hadde kanskje en bedre seng enn jeg hadde!

– Alt er bra med ham. Han har fått nok søvn. Alt var perfekt organisert, så alt er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]