– Om et halvt år er Virgil en helt annen spiller

Manageren forklarer hvorfor rekordkjøpet ikke spilte mot Huddersfield.

31. jan 2018 kl 00.31 Marius Rabben

Før kampen sa Jürgen Klopp at flere av spillerne som spilte i helga hadde noen smeller, men at det ikke var nye navn på skadelista.

Blant dem som fikk noen trøkker mot West Bromwich, var Virgil van Dijk.

Tilvenner seg ny spillestil

– Noen ganger rullerer vi på grunn av noen fysiske ting, som med Virgil i kveld, sa Klopp til pressen etter oppgjøret.

I stedet utgjorde Dejan Lovren og Joël Matip stopperparet, som resulterte i null baklengs.

– Det er helt normalt. De har spilt lenger sammen enn Virgil har spilt med dem, og Southampton spiller på en helt annerledes måte enn oss. I tillegg dreier det seg om det fysiske, forklarer Klopp.

– Det er klart at Virgil vil være en helt annen spiller om et halvt år sammenliknet med forrige eller neste uke. Det er helt normalt. Dette er en veldig viktig posisjon og veldig viktig at det (samarbeidet) virkelig er finstemt. I dag handlet det kort fortalt om en fysisk ting.

– Veldig glad for å ha Henderson tilbake

Kaptein Jordan Henderson var tilbake i startelleveren og spilte sin første ligakamp siden han måtte ut med skade mot Arsenal før jul.

Manageren fikk spørsmål om viktigheten av Liverpool-kapteinen.

– For min del er det ganske vanskelig å snakke om åpenbare ting. Jordan Henderson er en veldig god fotballspiller; han er en engelsk landslagsspiller og vår kaptein. Kanskje også Englands kaptein, jeg aner ikke. Hvordan kan han ikke være en briljant spiller når han er en Liverpool-spiller?

– Hvis noen ikke ser verdien av ham, hva kan jeg gjøre med det? Tror du de vil gjøre det etter det jeg har fortalt nå? Jeg vet ikke. Jeg er glad for at han er tilbake. Veldig glad, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]