– Vi er bestevenner

Mohamed Salah og Sadio Mané er på plass i Ghana, hvor kåringen av Afrikas beste fotballspiller i 2017 finner sted senere i kveld.

4. jan 2018 kl 19.55 Einar Kvande

Duoen måtte gjennom en pressekonferanse i forkant av utdelingen, hvor de to lagkameratene er direkte konkurrenter om den gjeve prisen. Den tredje kandidaten er Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang.

– Jeg er veldig glad for å være her, for å forsikre meg om at jeg vinner tittelen Årets spiller i Afrika for mitt land, Egypt, sa Salah foran et stort pressekorps.

Salah gjorde 38 mål og slo 16 målgivende pasninger for klubb- og landslag i 2017. Han ble i desember kåret til BBC African Player of the Year.

– Jeg er veldig stolt over å være her. Jeg har hatt et ønske om å vinne absolutt alt helt siden den spede starten av min fotballkarriere. Jeg håper å bli den beste spilleren i Egypt gjennom alle tider, og jeg jobber veldig hardt hver dag for å nå mine mål.

Salah ble også spurt om sitt forhold til klubbkameraten, Sadio Mané.

– Helt fra min første dag i Liverpool har jeg hatt et veldig godt forhold til Sadio. Vi er nære venner, og hjelper hverandre med å få ut vårt beste for laget.

Tror på et godt VM

Salah var mannen som sendte Egypt til VM i Russland - landets første VM-deltakelse på 28 år. Liverpool-spilleren gjorde fem mål på seks kvalifiseringskamper.

– Landslaget vårt er veldig bra. Vi gjorde det veldig bra i Afrikamesterskapet og klarte å ta oss til VM. Jeg er henrykt over det vi oppnådde i 2017, og jeg føler meg trygg på at vi skal gjøre det bra under VM i Russland.

Salah fikk også spørsmål om overgangen fra Roma til Liverpool.

– Jeg hadde to strålende sesonger med Roma, og var veldig lykkelig der. Jeg ønsket å ta risikoen det var med en retur til Premier League da jeg ble kontaktet av Liverpool. Etter at jeg kom tilbake dit har jeg vist for alle hva jeg kan utrette, og jeg jobber hardt for å opprettholde den formen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]