– Det eneste jeg kunne lage var frossenpizza

Joe Gomez om å bo alene, hva som er annerledes fra forrige sesong, og klubbens hurtigste.

27. okt 2018 kl 10.45 Arild Skjæveland

Liverpool ønsket å kjøpe Joe Gomez allerede da han var 16 år gammel, men hans far og agent mente det var for tidlig. Da han var 18 år ble han Liverpool-spiller.

Han flyttet hjemmefra, hvor han bodde med foreldrene, tre søstre og en bror, til en leilighet alene ved Sefton Park.

– Vi pakket bare i bilen min og kjørte opp. Tamara (Gomez sin kjæreste) overnattet den første natten, men måtte tilbake til universitetet i London. Hun kom opp i helgene, men utenom det var jeg alene, forteller han i et stort åpenhjertig intervju med Daily Mail.

– Det var mye å stri med. Jeg var ikke vant med det. Jeg kunne ikke lage mat. Jeg kunne putte en pizza fra supermarkedet i ovnen, men det var det.

– Ofte tok jeg meg med mat hjem fra treningsfeltet og varmet det opp. Damene i kantinen, Carol og Caroline, laget matpakke for meg, og jeg tok det i mikroen. De var fantastiske med meg.

– Du tar med deg lunsjen hjem, så du spiser det samme to ganger, men det brydde jeg meg ikke om. Jeg elsker søtpotetene deres.

For mye tid til å tenke

Gomez omtaler seg selv som en «kjedelig fyr».

– Det vanskeligste for meg var å være borte fra min familie på sju, og plutselig måtte bli vant til å være på egenhånd hele tiden. Du kommer hjem fra trening og tenker for mye på alt, for du har ingenting til å distrahere deg, og det slet jeg med.

– Jeg dvelte på ting. Jeg er en kjedelig fyr uansett, og guttene her gir meg tyn for det. Jeg dro hjem, tenkte over ting, og gjorde ingenting, sier han.

Med de alvorlige skadeproblemene til Gomez, var det nok av tid til å tenke på.

– Det var aldri slik at jeg tenkte «jeg vil ikke være her», for du er i en fantastisk klubb med fantastiske mennesker. Du har fått muligheten som så mange drømmer om. Du vet hvorfor du gjør det. Men det var tøft til tider i de første to årene, det skal jeg ikke lyve om.

STORSPILLER:
STORSPILLER:  Joe Gomez har hatt en fantastisk start på sesongen.

Forskjell fra forrige sesong

Gomez mener laget har forandret seg, og nå tenker annerledes når det kommer til å forsvare seg.

– Jeg husker kampen mot Manchester City her. Vi ledet 4-1 da det gjensto fem minutter, og vant 4-3. De hadde en heading i nettveggen, og du tenker på hvordan du ville følt deg dersom den gikk inn. Det tar bort litt av gleden. Ting skulle vært enklere, så det føles ikke like godt etterpå.

– Vi hadde noen kamper der det glapp for oss, og et lag som ønsker å vinne Premier League kan ikke gjøre det. I Sevilla måtte vi bare styre kampen, men vi kunne ikke holde ballen og ble ydmyket. Vi tenkte «hva er det som skjer?»

– Forrige sesong slet vi med dødballer, og dersom vi mistet ballen var vi sårbare. Vi kunne gi bort en corner og tenke: «Vær så snill, ikke la dem score fra denne. Ikke bli mål». Vi måtte lære dersom vi skulle forbedre oss på det.

Angriper ikke mindre

Han er uenig i at Liverpool spiller mer defensivt denne sesongen.

– Vi er ikke et lag som angriper mindre. Det handler mer om å styre kamper, og manageren sørger for at vi er påskrudd.

– Vi må fortsette med å være sta, og trenger ikke å tenke at vi må score tre eller fire mål for å vinne en kamp. Vi holder bedre på ballen, og tar bedre valg. Lar tiden gå. Det er slikt vi må gjøre dersom vi skal kjempe om tittelen.

Målt som klubbens raskeste

Joe Gomez ble målt til 34,76 km/t i kampen mot Leicester. Det er raskest av samtlige Liverpool-spillere.

På listen til Daily Mail er det en del overraskelser. Kanskje mest overraskende er det at topp to er to midtstoppere, og at Mohamed Salah er nede på en sjetteplass i klubben.

Kun Terence Kongolo fra Huddersfield av midtstoppere i Premier League blitt målt raskere enn Gomez. Han skal ha løpt 34,8km/t mot Tottenham.

– Virgil van Dijk er rask og har også blitt mål til god fart. Mo Salah og Sadio Mané er åpenbart raske. Mo og Virgil har spøkt med at de skal ha et kappløp, men jeg tror det er flere i troppen som ville hatt tro på seg selv. Ikke det at sportsvitenskapsavdelingen ville tillatt det, sier Gomez.

– På de første 10 metrene tror jeg vi ville sett ryggen på Sadio og Mo, men vi kunne tatt dem igjen mot slutten.

Liverpool - Cardiff spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]