– Det var dumt av meg og klar straffe

Virgil van Dijk klager ikke Atkinsons avgjørelse.

7. okt 2018 kl 20.51 Arild Skjæveland

Med fem minutt igjen av ordinær tid stupte Virgil van Dijk inn mot Leroy Sane i full fart ned mot linja. Han traff aldri ballen, og tok mannen. Dommer Martin Atkinson pekte korrekt på straffemerket.

– Det var ikke smart av meg å takle der. Det var straffe, og det skulle ikke ha skjedd, sier Van Dijk til Sky Sports etter kampen.

– Jeg er veldig glad for at vi ikke slapp inn.

Hadde flaks

Riyad Mahrez sendte straffesparket langt opp på Anfield Road End.

– Jeg så straffen, for jeg ønsket å være på plass på returen dersom han misset. Jeg er åpenbart veldig glad for at han bommet, sier Van Dijk.

– Jeg synes vi gjorde det bra. Vi spilte bra frem til straffesparket, og jeg synes det var en god kamp å spille. Vi var uheldige som ikke scoret, og heldige som ikke slapp inn.

Han følte Liverpool ga gode svar etter tapet i Italia.

– Jeg synes vi slo tilbake i dag. Det var en tøff kamp mot mesterne, og det er bra å holde nullen. Vi var klare, og måtte slå tilbake etter tapet mot Napoli. Vi spilte tidvis bra mot et godt lag med gode spillere, så tøft ville det alltid blir. Vi er fornøyde med å unngå tap, sier han videre.

Får støtte fra manageren

Klopp er enig med midtstopperen sin i at laget forsvarte seg bra.

– Hadde vi forsvart oss slik vi gjorde mot Napoli hadde vi tapt kampen 7-0!

– Jeg synes vi forsvarte oss strålende med unntak av straffesparket og et par andre situasjoner. Begge lag viste mye respekt for motstanderen, sa han til pressen etter kampen.

– Det var straffespark, la Klopp til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]