Hyller Origis innstilling

– Divock er et godt eksempel for spillere som ikke har vært altfor mye involvert de siste ukene, sier Klopp.

26. okt 2018 kl 18.29 Johannes Steen

Jürgen Klopp mønstrer i år en bred tropp sammenliknet med tidligere år, men har likevel i det hele rotert lite på laget denne sesongen.

Det har ført til at spillere som for eksempel Alberto Moreno og Nathaniel Clyne har fått spille lite fotball i helrødt hittil i høst. En som ennå ikke har spilt et eneste minutt førstelagsfotball er Divock Origi, men Jürgen Klopp roser hans innstilling.

– Divock er et godt eksempel for spillere som ikke har vært altfor mye involvert de siste ukene, for han gjør det strålende. Det er bare sånn det er, sier Klopp om 23-åringen på pressekonferansen før Cardiff.

Dominik Solanke fikk en rekke kamper forrige sesong, de fleste fra benken, men heller ikke han har fått spilletid denne sesongen. Men ifølge Klopp skyldes ikke dette dårlig form.

– Dom Solanke er i en god flyt, noe ingen ser fordi han ikke spiller, så det er et problem – som med Clyne, som med Moreno, alle disse karene. Du kan bare spille ordentlig god fotball når du trener godt, og du kan bare trene godt når treningsgruppen er sterk. De er veldig sterke, det er sånn det er.

– Vil få sjanser om de fortsetter å trene

Joel Matip har også blitt satt ut av laget denne sesongen. Han har måttet nøye seg med fire innhopp i ligaen, og én kamp fra start i ligacup-exiten mot Chelsea.

– Jeg glemte Joël Matip! Han ville spilt i 97 prosent av alle klubbene i Premier League og Bundesliga, det er jeg 100 prosent sikker på. Han var ikke engang i troppen forrige kamp, men han er i enestående form.

MÅLSCORER:
MÅLSCORER:  Joël Matip har kommet til kort i konkurransen med Joe Gomez og Dejan Lovren i midtforsvaret, men noterte seg for mål da han fikk sjansen mot Southampton.

Divock Origi var en man trodde skulle forsvinne i sommer, og har nylig blitt linket bort til Newcastle og Everton(!). De to foregående kampene har imidlertid Belgieren fått en plass på benken for de helrøde.

– Det gjør livet mer komfortabelt for en manager, men også vanskelig, for vi trenger disse spillerne hundre prosent. Det var klart at Divock fortjente å bli involvert. Kampen ble ikke sånn at vi måtte bruke ham, men om de fortsetter slik de trener, vil de få sine øyeblikk, fastslår Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]