Liverpool-karrieren går mot slutten for Adam Bogdan

Ungareren med det røde håret har funnet seg til rette i Edinburgh etter noen tunge år på sidelinjen i Liverpool og Wigan.

31. okt 2018 kl 15.21 Mari

Alissons status som førstekeeper for Liverpool er langt fra truet etter å ha holdt buret rent i syv av Liverpools 13 kamper så langt. Brassens ankomst sendte som kjent Loris Karius og Danny Ward av gårde på lån til henholdsvis Besiktas og Leicester City.

Men en reservekeeper som har gått i glemmeboka for mange er Ungareren Adam Bogdan. Han er for tiden på lån hos Hibernian som ligger på sjetteplass i Scottish Premiership.

Lite kontakt med Liverpool

Kontrakten med Liverpool går ut neste sommer. I et intervju med The Scotsman forteller 31-åringen at det er lite kontakt mellom han og klubben.

Jeg er fortsatt en Liverpool-spiller men det går mot slutten, forteller han avisen.

Jeg anser meg selv mer som en Hibs-spiller. Med mindre det skjer noe sykt så vil kontrakten gå ut denne sommeren.

Brendan Rodgers hentet Bogdan fra Bolton Wanderers i 2015, men han overbeviste aldri i Liverpooltrøya.

Hans første Premier League-kamp for de røde ble et pinlig 3-0-tap for Watford, hvor han må ta mye av skylden for the Hornets tidlige scoring.

Da Klopp tok over sjefsstolen ble han nedgradert til tredjevalg, etter at Danny Ward ble hentet tilbake til Merseyside fra Aberdeen.

Brygger eget øl

Etter hans første sesong i klubben ble han sendt på lån til Wigan Athletic hvor en kneskade holdt han på sidelinjen i nesten to år. Denne sommeren gikk han altså på lån til Hibs.

Mens Bogdan var skadet startet han og broren et mikrobryggeri, hvor en av øltypene heter Red Viking — etter hans karakteristiske røde hår og skjegg og Skandinaviske trekk.

Og det virker som han trives i Skottland, hvor han har holdt buret rent i fem av 14 kamper han har spilt. Han er også gjenforent med sin tidligere Bolton-trener Neil Lennon.

Jeg er på et godt sted nå, fortalte Bogdan til the Scotsman.

Etter å ha vært ute så lenge med kneet var jeg ikke sikker på om jeg noen gang kunne spille fotball igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]