Sturridge trives i ny rolle

Daniel Sturridge spiller ikke lenger som en nummer 9.

3. okt 2018 kl 10.09 Arild Skjæveland

Daniel Sturridge er sammen med Sadio Mané toppscorer for Liverpool denne sesongen. Begge har scoret fire mål – men Sturridge har kun vært på banen i 186 minutter. Han har scoring hvert 46,5 minutt denne sesongen.

29-åringen trives i sin nye rolle.

– Posisjonen jeg spiller i nå er ikke den posisjonen jeg spilte i tidligere. Jeg har vært en nummer 9 som har løpt i bakrom, men nå spiller jeg mer som en nummer 10. Da ligger jeg litt dypere og jobber hardt. Løpene du normalt ville tatt gjør du nå rundt midtbanen, og har mer ball, sier Sturridge til Liverpoolfc.com.

– Det er bare en annen rolle. Jeg vil ikke si at jeg jobber hardere. Fra utsiden kan det se sånn ut, men jeg vil si at jeg jobbet hardt før også. Nå er det annerledes, og du må tenke mer på hvordan du jobber defensivt. Vi har vinger som som tar løpene i bakrom, og de fungerer som spisser.

– Rollen er annerledes, men jeg liker det. Jeg har alltid tenkt at jeg kan spille i en slik posisjon.

Drømmer om troféer

Sturridge har vært i Liverpool siden 2013, men har ikke vunnet noe med klubben. Det håper han at han kan få gjort noe med denne sesongen.

– Jeg kan ikke se tilbake på fortiden og si «jeg skulle ønske vi vant ligaen det året». Det er klart det gjør vondt, men nå er det en ny sesong, og vi har en sjanse. Vi har en sjanse til å vinne Champions League igjen, og vi har en sjanse til å vinne FA cupen igjen. Det er mye spenning rundt denne sesongen, fordi vi har en sjanse, men det har også alle andre.

– Jeg vil ikke gi for store forhåpninger om at vi skal gjøre det ene eller andre. La oss se hvordan det går, men jeg er veldig positiv og har troen. Det har også alle andre i klubben, og supporterne. Vi kan få til noe i år.

– Vi ønsker å komme i den situasjonen der vi kan vinne noe. Det er målsetningen vår – og når vi løfter det første troféet håper en at det vil ha en dominoeffekt slik at vi kan vinne noen flere. Vi kom til Europa League-finalen og ligacupfinalen i 2016. I fjor gjorde vi det bra i ligaen, og guttene kom til Champions League-finalen. Denne sesongen fokuserer vi på å ta neste steg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]