Topp seks-klubbene avgir knapt poeng mot de 14 andre

Liverpool og Arsenal har full pott.

27. okt 2018 kl 08.55 Arild Skjæveland

Kvalitetsforskjellen har vært stor i Premier League denne sesongen, og de seks topplagene avgir knapt poeng i kampene mot de 14 andre klubbene i ligaen.

Neil Warnock omtalte det som «nesten umulig» for hans Cardiff City å vinne på Anfield lørdag ettermiddag – og ser man på tallene så har han rett.

Manchester City og Liverpool topper tabellen, og har tatt 23 av 27 mulige poeng på ni serierunder. Kun to poeng bak kommer Chelsea, Arsenal og Tottenham, som har tatt 21 poeng. Så kommer Bournemouth på 17. Manchester United halter et stykke bak på en 10. plass med 14 poeng.

I møtene med «resten»

Oliver Kay i The Times har hentet frem tallene fra topp seks-klubbene sine møter med de 14 klubbene utenfor.

Så langt har de seks store, som er Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham, spilt 40 kamper mot de 14 andre klubbene i Premier League.

Storklubbene har vunnet 34, spilt tre uavgjorte og tapt tre kamper – et poengsnitt på 2.63 per kamp mot de mindre lagene. En voldsom dominans.

TALLENE:
TALLENE:  Storklubbenes voldsomme dominans. Illustrasjonen er hentet fra The Times.

Manchester United har slitt i sesongstarten og står bak det éne uavgjortresultatet og to av tapene. Deres 1-1 resultat hjemme mot Wolverhampton er den eneste gangen på 19 hjemmekamper for storklubbene mot de 14 andre, at en topp seks-klubb har avgitt poeng mot noen utenfra.

Ifølge Kay, vant de mindre klubbene 22 kamper mot toppklubbene i 2012/13. Tallet økte til rekordhøye 38 seire i 2015/16-sesongen da Leicester vant ligaen. I 2016/17 falt det til 15 seire, og forrige sesong ble det 20. Dersom sesongen fortsetter som den har startet, vil det i årets sesong kun bli 12. Og enda færre dersom Manchester United får orden på laget sakene.

Liverpool - Cardiff spilles lørdag kl. 16.00 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]