Mange Viaplay-kunder får ikke lenger se TV 2 sine Champions League-kamper

TV 2 vant Champions League-striden med Viaplay.

5. okt 2018 kl 17.57 Einar Kvande

Retten har gitt TV 2 rett: Mange av Viaplay-kundene kan ikke lenger følge de TV2-sendte Champions League-kampene, melder VG.

NENT-gruppen, som har Viasat-kanalene, har følgende kommentar til VG:

– Vi tar rettens kjennelse til etterretning og må midlertidig blokkere de Champions League-kampene som TV 2 viser, for enkelte kundegrupper, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum.

– Det er viktig å understreke at dette ikke gjelder alle våre kunder. Det gjelder de som har kjøpt tilgang til Viaplay gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Inntil nå har alle Viaplay-kunder kunnet følge samtlige Champions League-kamper på strømmingtjenesten Viaplay, også de kampene som TV 2 sender.

«Sublisensiering»

Tidligere har samtlige Champions League-matcher gått bare på «Viasat-kanalene». Fra og med i høst har NENT-gruppen såkalt «sublisensiert» to kamper pr. runde til TV 2. TV 2 betaler drøyt 80 millioner kroner per sesong for Champions League-rettighetene, heter det i kjennelsen.

– Vi er selvfølgelig godt fornøyd med at retten er enig med oss. Men dette er ikke endelig avgjort, vi har fått en frist av retten til å ta ut en voldgiftssak - for den endelige avgjørelsen. Og det kommer vi til å gjøre, sier juridisk direktør i TV 2, Tomas Myrbostad, til VG.

– Det innebærer at NENT Group og Viasat må respektere TV 2s eksklusivitet rundt disse to kampene. De kan ikke levere Viaplay med våre kamper som en del av en integrert eller rabattert tjeneste fra TV-distributører i det norske markedet. Dette gjelder fra og med neste runde av Champions League, forteller han.

Neste Liverpool-kamp som blir berørt av dette er bortekampen mot Røde Stjerne i Beograd tirsdag 6. november kl 18.55.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]