– Dette laget har utviklet seg mye med Klopp

Arsenals manager mener de har noe å lære av Liverpools utvikling de siste årene.

2. nov 2018 kl 23.10 Johannes Steen

Unai Emery har tidligere trent Sevilla og Paris Saint-Germain, og tok før denne sesongen over stafettpinnen fra Arsene Wenger som Arsenals nye manager. Spanjolener full av respekt for Liverpool foran lørdagens oppgjør.

– Vi er nødt til å stoppe dem fra å gjøre jobben sin i 90 minutter. De har individuelle spillere, og fungerer også som et kollektiv, sier Emery ifølge LiverpoolEcho.

– De utvikler trekk med målvakten, for de bygger opp via Alisson, midtforsvaret og midtbanespillerne. De kan flytte oppover banen med masse kvalitet som starter med Alisson.

Arsenal er i slaget om dagen med 12 seire på de siste 13 kampene. Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool har ikke London-klubben klart å overliste de helrøde. Emery har tro på at det kan forandre seg på lørdag.

– Vi er nødt til å gjøre en stor kamp i de individuelle duellene, og også taktisk er vi nødt til å være samlet, og spille med vår identitet og stil.

– De er et veldig godt lag, et intenst lag, og det krever mye arbeid av oss for å kjempe mot dem, men jeg tror på vårt lag og våre spillere. Vi skal spille på vår måte.

Ser på Liverpool som et eksempel til etterfølgelse

Sist gang Emery møtte Liverpool var i finalen av Europa League i 2016 som Sevilla-manager. Den gang stakk Emerys gutter av med trofeet etter en 3–1-seier. Spanjolen mener Liverpool har utviklet seg mye siden den gang.

TAP:
TAP:  Jürgen Klopp klarte ikke å vinne sin første finale med Liverpool. Unay Emery kunne juble for sin tredje triumf i turneringen på rad.

– Dette laget har utviklet seg mye med Klopp og deres nye signeringer det siste året. Det laget for tre sesonger siden spilte finalen i Europa League. Forrige sesong spilte de i finalen i Champions League.

– For oss er det et godt eksempel for hvordan man kan forbedre seg. Vi har mye respekt for dem.

– Jeg tror vi kan spille mot dem med vårt nivå, og også muligheten og lagånden som viser alle supporterne at vi også er her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]