En langsiktig plan bak kjøpene av Fabinho og Keita

Jürgen Klopp fnyste av ryktene om at Fabinho er på vei vekk.

23. nov 2018 kl 15.32 Einar Kvande

Fabinho har startet fire av Liverpools fem siste kamper, og Liverpool-manager Jürgen Klopp fnyste i dag av spekulasjoner om at brasilianeren skal være på vei til Serie A.

– Han har hele tiden vært en for fremtiden. Om han finner seg til rette? Ja. Han har spilt og gjort det bra, så alt er bra, uttalte Klopp under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Nå tar vi fatt på den mest intense perioden i sesongen. Det er utrolig hvor mange kamper vi skal spille. Det er bra. Vi visste det fra før.

– Fabinho brukte tid til å omstille seg til slik vi ønsker han skal gjøre ting. Det har vært veldig bra. De siste kampene har han spilt enten bra eller svært bra. Så alt er fint.

– Selvsagt kommer han ikke til å forlate klubben nå. Jeg snakker ikke om overganger, men dersom dere spør meg, så er det ingen som forlater oss. Det ville vært helt sprøtt om han forlot oss nå. Han ønsker ikke det. Det er bare i den gale verden der ute at de finner på slike ting så snart en spiller ikke spiller de fem siste kampene. Vi er ikke involvert i dette.

Sliten etter flyturen

Naby Keita var tilbake etter en hamstringskade nylig, og fikk noen minutter som innbytter i 2-0 seieren over Fulham. Klopp fikk spørsmål om afrikanerens form.

– Starten var bedre enn gjennomsnittlig. Han spilte veldig bra til å begynne med.

– Han var sliten da han kom tilbake etter landskampene. Det blir slik når du har lange flyturer med tre flybytter på veien tilbake, og slike ting. Det er ikke kult, men han var tilbake i trening i går. Dagen før trente han ikke, men i går var han med på treningen, og så helt ok ut.

– Vi trenger ikke å dømme ham. Naby må, og kan, selvsagt forbedre seg. Han må lære seg språket, og slike ting. Det er mye han kan allerede, men dette er et langsiktig prosjekt.

– Vi har denne vidunderlige spilleren i troppen vår, og vi vil bruke ham, nå, både på kort sikt og på lang sikt, i fremtiden. Her er han på eksakt rett plass.

– Jeg forstår at dere må spørre meg om ulike spillere, men alt står bra til med guttene. De er her, og slik det ser ut for øyeblikket har vi alle tilgjengelige utenom to eller tre.

– Forhåpentligvis fortsetter det slik, og at dere får se dem alle i viktige kamper og viktige situasjoner. Forhåpentligvis klarer vi å sørge for at de er i sin beste form, slik at de plukker poeng for oss. Det er planen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]