– Etter kampen snakker han bare om innkastene

Jürgen Klopp forteller om en ekstremt dedikert innkasttrener.

23. nov 2018 kl 18.24 Johannes Steen

Tidlig fredag ble det kjent at Liverpools innkasttrener Thomas Grønnemark har forlenget kontrakten med klubben til til 30. juni 2019. Ansettelsen fikk mye oppmerksomhet og ble tidvis latterliggjort, men fokuset på innkast har gitt resultater.

Senest på søndag scoret England mot Kroatia etter et langt kast fra Joe Gomez.

– Jeg trodde vi skulle dele kontrakten hans med England, slik at de betaler halvparten av lønnen hans, sa Jürgen Klopp spøkefullt på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Watford.

– Det er godt for oss. Det er veldig godt. Vi tenker alle på det, og sikkert dere også, fordi Joe Gomez har et langt kast og gjør det bedre og bedre, men det handler om de små tingene også og det har hjulpet oss masse.

– Jeg har vært lenge i bransjen og tenkt på hvorfor ting ikke har fungert på innkast, men jeg hadde ikke en klar plan for hvordan jeg kan forbedre det. Det er alltid fint å ha spesialister rundt seg, sier Klopp.

Innkast har sjelden vært et stort fokus i fotballen, men manageren forteller at Grønnemark, som for øvrig innehar verdensrekorden i langt innkast, tar oppgaven på blodig alvor.

– Han er en veldig fokusert mann på dette området. Dersom du snakker med en innkasttrener etter kampen, snakker han bare om innkastene. Selv om ballen faktisk var i spill på banen også, rullende på banen, sier Klopp med et smil.

– Men det er bare bra for oss. Det er en veldig bra situasjon for oss, sier Klopp om den nye kontrakten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]