Forsvarskrise før møtet med Salah, Mané og Firmino

Unai Emery kan ikke stille med sitt beste forsvar mot Liverpool i kveld.

3. nov 2018 kl 08.32 Arild Skjæveland

Etter de to første kampene for sesongen der det ble tap mot Manchester City og Chelsea, har Arsenal fått orden på ting. Laget vant sju kamper på rad i ligaen før det ble 2-2 mot Crystal Palace sist.

Seirene har stort sett kommer på grunn av et giftig angrep, heller enn et lag som låser igjen og slipper inn få mål. Så langt denne sesongen har det blitt 13 baklengs på 10 kamper. Laget har kun holdt nullen i to kamper – hjemme mot Everton og Watford.

Mange skadde

Til lørdagens kamp mot Liverpool er flere spillere ute. Den defensive midtbanespilleren Matteo Guendouzi er suspendert.

Nacho Monreal, som spiller både stopper og venstreback, sliter med en hamstringskade i det høyre beinet og skal testes før kamp. Den gode offensive høyrebacken Hector Bellerin sliter med akkurat samme skade, og skal testes.

Også venstreback Sead Kolasinac har problemer med den høyre hamstringen, og har mistet noen kamper. Han vil også testes før kamp, ifølge Arsenal.com.I sommer kom Jürgen Klopps gamle elev Sokratis til Arsenal. Midtstopperen sliter med en ankelskade, og regnes som usikker. Mohamed Elneny, Lauren Koscielny og Dinos Mavropanos er alle uaktuelle til lørdagens kamp.

Mot Crystal Palace i forrige ligakamp stilte Emery med Stephan Lichsteiner på høyreback, Rob Holding og Shkodran Mustafi i midtforsvaret, og Granit Xhaka på venstreback.

I onsdagens ligacupkamp var det Lichsteiner på høyreback, Mustafi og Julio Pleguezuelo i midtforsvaret, og Carl Jenkinson på venstreback.

Arsenal - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]