Han er Liverpools assistkonge

Forsvarsspiller troner øverst på listen over Liverpool-spillerne med flest målgivende pasninger denne sesongen.

14. nov 2018 kl 17.40 Einar Kvande

Andy Robertson er mannen som troner øverst på statistikken over Liverpool-spillerne som har slått flest målgivende pasninger drøye tre måneder ut i sesongen. Han har notert seg for fem målgivende på de 15 kampene han har spilt. Den siste av disse kom da han la innlegget som Xherdan Shaqiri scoret på mot Fulham. I snitt slår altså Robertson en målgivende hver tredje kamp.

Liverpools nummer 26 står bokført med bare en scoring siden han kom til Anfield-klubben fra Hull, og det er en statistikk han skulle likt å forbedre. Skotten var nær å score mot Fulham, med et tungt skudd som gjestenes keeper med nød og neppe klarte å stoppe.

– Det var nære. Jeg konsentrerte meg om å få et rent treff, og keeperen gjorde en god redning. Jeg burde kanskje ha gjort det bedre i den situasjonen. Forhåpentligvis vil målene komme, men jeg er fornøyd med å servere målgivende pasninger og bidra til at vi holder buret rent. Det er det som er hovedoppgavene mine, uttaler venstrebacken til Liverpoolfc.com.

Ingen naturlig målscorer

– Jeg elsker å bidra med målgivende pasninger. Det føles mye mer naturlig for meg enn å score mål. Dersom jeg kan hjelpe laget ved å legge innlegg som det til Shaq - som avsluttet på fortreffelig vis - så er det alltid hyggelig. Jeg liker å bidra fremover på banen.

– Vi har holdt buret rent i mange kamper denne sesongen, og det må vi fortsette med, for klarer vi å holde nullen er halve slaget vunnet i forhold til å vinne kampen, avslutter Robertson.

Xherdan Shaqiri er den som har nest flest målgivende for Liverpool så langt denne sesongen, med fire. Dette har sveitseren klart på bare fem kamper fra start og seks innhopp fra benken.

Mohamed Salah og James Milner har begge tre målgivende, mens Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino har to hver. Daniel Sturridge og Sadio Mané har også hver sin assist.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]