– Jeg er langt ifra noe ferdig produkt

Joe Gomez sier han lærer mye av Virgil van Dijk.

2. nov 2018 kl 10.27 Arve Vassbotten

Joe Gomez debuterte for Charlton i ligacupen bare 17 år gammel i august 2014. Ganske nøyaktig et år seinere debuterte han for Liverpool mot Stoke etter overgangen verdt 5 millioner pund, da som venstreback.

Men en korsbåndskade satte han kraftig tilbake. Så fulgte en ny skade i akilles, da han returnerte til preseason sommeren 2016. Først i januar 2017 var han tilbake på banen.

– Nyter bare å spille

Sist sesong ble derfor en opptur for Gomez, da han konkurrerte med Trent Alexander-Arnold om høyrebacken. Og denne sesongen har han fått sitt store gjennombrudd som midtstopperkollega til Virgil van Dijk.

– Jeg nyter bare å spille, og jeg lærer bare. Jeg er fortsatt ung og jeg har åpenbart mye å lære. Jeg er langt ifra noe ferdig produkt, sa Joe Gomez, da han gjestet LFC Later på LFCTV på torsdag.

– Jeg var bare 18 år da jeg kom til klubben, og det er mye man skal forholde seg til i en så stor klubb. Sist sesong fikk jeg endel Premier League-fotball, og spilte noen flere kamper enn sesongen før.

Læremester van Dijk

– Jeg lærer bare, og fortsetter å lære. Og jeg har åpenbart fått lært mye av van Dijk etter at han kom inn. Vi går veldig godt overens, sa 21-åringen.

GODE VENNER:
GODE VENNER:  Joe Gomez og Virgil van Dijk har funnet tonen både på og utenfor banen.

I programmet får han spørsmål om hvem av de to som er den raskeste.

– Jeg aner egentlig ikke. Vi har snakket om det, men vi har ikke løpt om kapp etter trening, for da kunne vi fått bot av treneren på grunn av faren for hamstring-skade, sa Gomez.

Statistikken i kamp viser imidlertid at Gomez har blitt målt il 34,69 km/t i toppfart denne sesongen, mens van Dijk har 34,61. Så en fotofinish måtte nok til for å se hvem som var raskest om de løp om kapp.

Støtter OX

Med sin skadehistorikk har Gomez stor sympati med det Alex Oxlade-Chamberlain nå går gjennom. Han forteller også om det nære forholdet han fikk til Lucas Leiva, da han selv var skadet.

– Jeg har tatt alle stegene OX har gjort, så jeg sjekker innom han ganske ofte og hører hvordan det går. Jeg satte pris på det da Lucas kom innom da jeg var skadet, og fortalte hvordan det var da han gikk gjennom det samme. Han var veldig viktig for meg den gangen, og vi holder fortsatt kontakt, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]