– Jeg har den perfekte manager

Trent Alexander-Arnold er veldig godt fornøyd med behandlingen han får av Jürgen Klopp.

17. nov 2018 kl 12.12 Einar Kvande

Det var Jürgen Klopp som ga Trent Alexander-Arnold debuten i oktober 2016, og to år senere konkluderer høyrebacken med at han ikke kunne ha hatt en bedre manager.

I løpet av den tiden har 20-åringen scoret foran The Kop, representert Liverpool i en Champions League-finale, spilt VM for England, spilt 59 kamper for Liverpool, og denne uken gjorde han sitt første mål for England.

– Klopp krever mye av spillerne sine, og det er årsaken til at han har hatt så mye sukess i karrieren sin. Vi har alle kjøpt hans ideer, sier Alexander-Arnold til Liverpool FC Magazine.

– Med den rette innstillingen kan dette laget nå langt, med de holdningene han har brakt inn i laget. Vi har hatt fremgang de siste tre årene, og jeg er sikker på at vi vil få ytterligere fremgang de kommende årene, fortsetter Liverpools nummer 66.

– Klopp ønsker selvsagt å få det beste ut av alle spillerne på laget sitt. Jeg liker hans ærlighet. Han sier det alltid som det er, og det er fint, for du vet at det han sier er sannheten. Derfor lytter du virkelig til det han sier, og tar det til deg.

– Jeg synes han løser jobben sin på en perfekt måte. Han vet når han skal være streng med noen, og han vet også når han skal legge armen rundt noen og hjelpe dem gjennom tøffe perioder. Jeg har opplevd dette flere ganger, og han har hjulpet meg til å prestere.

Målgivende mot Fulham

Alexander-Arnold slo den målgivende pasningen til Liverpools første mål mot Fulham, da Mohamed Salah satte ballen i mål bare 14 sekunder etter at gjestene hadde fått en scoring annullert for offside. Dette var den unge høyrebackens andre målgivende for sesongen.

– Manageren har ikke gitt meg noen spesifikke mål, men som sideback i moderne fotball må du bidra med scoringer og målgivende pasninger, sier scouseren.

– Manageren har aldri sagt dette, men jeg tror vi begge vet at sidebackene må gjøre dette. Mitt eget mål er å gjøre flere mål, bidra med flere målgivende pasninger, og generelt bidra mer til angrepsspillet, samtidig som jeg forsøker å hjelpe laget til å holde buret rent.

Trener mye på å legge gode dødballer

Alexander-Arnolds første mål for Liverpool kom på et direkte frispark mot Hoffenheim i august 2017. Hans første målgivende pasning kom da han la en corner som Joël Matip headet inn mot Southampton. Den unge forsvarsspilleren har tilbrakt mange timer på treningsfeltet for å finpusse dødballfoten.

– Jeg trener mye på frispark og dødballer. Dersom du ønsker å mestre noe, må du trene og trene, og jeg gjør det hver gang jeg får sjansen.

– De andre i troppen jobber også hardt for å finpusse detaljer i sitt spill. Det er sterk konkurranse om plassene i dette laget, og jo flere ulike ting du kan bidra med, jo større sjanse vil du ha til å komme med på laget.

– Dersom dødballer er en av dine styrker, blir du kanskje foretrukket foran en annen spiller. Jeg har alltid tenkt på den måten, og jeg har alltid forsøkt å utvikle mitt spill. Mange av spillerne trener hardt på frispark, noe som holder alle på tå hev.

– Alle har sin egen teknikk, men jo mer du øver, jo mer finner du ut av din egen måte å treffe ballen på. Dette kommer med trening, og kanskje også ved at du studerer måten andre spillere tar frispark på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]