– Jeg snakker antakeligvis for mye på pressekonferansene

Jürgen Klopp er redd for at hans ærlighet blir misbrukt til å fyre opp under negativitet rundt klubben.

10. nov 2018 kl 00.47 Johannes Steen

Liverpool har aldri tatt flere poeng etter 11 seriekamper i Premier League, men likevel har det vært visse kritiske røster mot Jürgen Klopps lag. Hovedsakelig har det gått på fraværet av det samme gnistrende angrepsspillet som kjennetegnet sesongen i fjor.

Jürgen Klopp har ofte vært åpen om hva som ikke har fungert i kampene, selv når man har vunnet. Det er noe manageren føler har blitt brukt i negativ sammenheng av media.

– Jobben er alltid å finne riktig innstilling for alle utfordringer som ligger foran oss, sier Klopp til LiverpoolEcho.

– Jeg snakker antakeligvis for mye på pressekonferansene. Dere spør meg om positive ting ved å vinne, og så svarer jeg: «Ja, men vi kunne ha gjort det og det bedre..»

– Jeg mener det det er min jobb, men jeg vet egentlig ikke om jeg burde fortsatt gjøre det offentlig. Guttene vet det. Vi bruker de bra tingene og jobber med de mindre bra tingene. Det er bare en følelse, jeg vet ikke om det er riktig.

– Mesteparten av tiden, 99 prosent av tiden, er jeg helt ærlig. Om vi vinner en kamp og jeg ser noe, så sier jeg det – vi kunne ha gjort dette bedre, og det bedre..

– Så får du annen informasjon, analyserer ting to ganger og tenker så at det kanskje ikke var som jeg så det på banen. Da har du et bedre bilde.

– Er i en positiv situasjon

Liverpool har måttet tåle mye kritikk i kjølvannet av at man tapte 2-0 borte mot gruppens outsider, Røde Stjerne. Jürgen Klopp var selv ikke snauere enn at å svare at han bare hadde ti fingre da han ble bedt om å sette fingeren på hva som gikk galt.

Likevel påpeker Jürgen Klopp at man til tross for tapet i midtuken er i en svært god situasjon.

– Det er alltid viktig å bedømme en situasjon riktig. Å bruke det eller forandre det, sier Klopp.

– Vår situasjon er en veldig positiv en. Å si det i en uke der vi tapte borte mot Røde Stjerne høres ikke veldig bra ut i de flestes ører, men det er fortsatt sånn, og nå spiller vi i Premier League.

– Vi er nødt til å sørge for å være klar for den kampen. Jeg ønsker ikke å se en reaksjon, jeg ønsker å se en god kamp der vi kjemper og forstår viktigheten. Det er faktisk det jeg alltid forventer.

– Jeg bruker ikke alltid forrige kamp. Om vi spiller en fantastisk kamp sier jeg ikke på møtet: «Det var så bra forrige uke, bare gjør det samme igjen.». Og dersom vi har en dårlig kamp, snakker jeg ikke om det hele uken og om at vi må gjøre det og det annerledes.

– Vi er nødt til å forstå hva vi gjorde, gjøre oss ferdig med det og forberede oss til den neste. For å gjøre det må du bedømme situasjonen riktig.

Redd for at bare ligatittel regnes som godt nok

Etter å ha brukt 170 millioner pund i sommer og fått en meget bra start på sesongen, er forventningene til Liverpool høye. Klopp er redd for at denne sesongen kun vil bli betraktet som en suksess dersom Liverpool vinner ligatittelen.

– Det er bare en følelse. Jeg føler det fordi jeg er et menneske og jeg får det fra spørsmålene folk stiller meg og denslags. For meg er det ikke et problem, det er bare et faktum, sier Klopp.

– Vi har en situasjon der mange ting er mye bedre enn sist år, åpenbart bedre, men det er et par ting..

– Vi gjør ting bedre, men de andre lagene sover ikke. De er ligamestre sist sesong, ligamestre to sesonger siden, store erfaringer, to utfordrere med nye managere (Chelsea og Arsenal), den andre har vært lenge sammen (Manchester City).

– Det er ikke å sammenlikne kvaliteten, det er bare faktum. Vi er i en god flyt, men vi må også benytte oss av den. Det er ikke slik at det aldri er godt nok.

– Vi prøver alt. Det er hva vi gjør. Vi begrenser ikke ambisjonene våre. Vi ønsker å være suksessfulle og avslutte så høyt som mulig.

– Må ha respekt for motstanderen

Til helgen møter Liverpool Fulham, som ligger på sisteplass i ligaen. De har tatt bare fem poeng og sluppet inn 29 mål på 11 kamper. Fulham-sjef Slavisa Jokanovic er bookmarkernes favoritt til å være første manager som mister jobben.

Jürgen Klopp mener på sin side at Fulham har spilt bedre enn poengsummen tilsier.

– Se på Fulham, tre kamper i fulle 90 minutter. Og det håper jeg eierne deres gjør, for Jokanovic gjør en veldig bra jobb der, sier Klopp om sin managerkollega.

– De spiller veldig bra fotball og de holder seg til sin filosofi.

– Nå komme de hit og alle ser bare på en side av målforskjellen der de har sluppet inn masse, men den andre siden viser at de faktisk er et veldig bra fotballag.

– Så langt har det ikke fungert, men det alt vi trenger å vite. Vi må fortsatt ha respekt for disse motstanderne, og så langt har vi gjort det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]