Dette skriver avisene:– Jürgen Klopp har skapt et annerledes beist

Engelske journalister er imponert over Liverpools modne opptreden på Vicarage Road.

25. nov 2018 kl 12.14 Einar Kvande

Klemmene satt løst etter seieren over Watford. James Pearce i Liverpool Echo beretter om at Jürgen Klopp løftet Trent Alexander-Arnold høyt opp, og at Alisson Becker fikk en skikkelig bamseklem etter at sluttsignalet lød.

– Måten en glisende Jürgen Klopp marsjerte ut på gressmatta på, for å omfavne sine spillere etter at sluttsignalet lød, avslørte hvor viktig denne seieren var, skriver Echo-journalisten.

For dette var utvilsomt et potensielt bananskall etter en uke med landskamper, men de røde tok seg helskinnet forbi faren som lurte. På en kald og våt ettermiddag på Vicarage Road gikk de røde i kjelleren og leverte varene.

Det er denne type seiere som gir næring til troen på at Klopps menn kan stå distansen ut.James Pearce, Liverpool Echo

Dermed holder Liverpool følge med Manchester City.

– Det er denne type seiere som gir næring til troen på at Klopps menn kan stå distansen ut, mener Pearce.

Unødvendig utvisning

I over en time kjempet Liverpool for å få hull på byllen, men i det siste kvarteret hevet Liverpool seg og blåste The Hornets av banen.

– Det eneste negative var at kaptein Jordan Henderson helt nødvendig presterte å bli utvist for to gule kort, noe som betyr at han må stå over Merseyside-derbyet, slår Pearce fast.

– Men selv med 10 mann cruiset Liverpool til mållinjen med Roberto Firmino som fikk det siste ordet med sitt første Premier Leauge-mål siden september.

Blant Klopps tidligere besøk på Vicarage Road finner vi et forferdelig 3-0 tap for tre år siden, hvor Liverpool ble brakt fullstendig ut av stilen. Siste gang de røde besøkte Hertfordshire, i sesongåpningen i fjor, slapp Liverpool inn et utligningsmål på overtid, og kampen endte 3-3.

– Nå er Liverpool et helt annet beist. Den bløte kjernen som Klopp arvet har blitt helt skiftet ut, skriver Pearce.

– Defensivt var Liverpool strålende nok en gang. Virgil van Dijk oset klasse, og Dejan Lovren imponerte som erstatter for Joe Gomez, som ikke ble risikert på grunn av et lite ankelproblem. Men Andy Robertson var den beste av dem alle. Skotten personifiserte Liverpools gode mix av konkurranseinstinkt og offensiv oppfinnsomhet. Venstrebacken vant dueller hele ettermiddagen, og gikk på stadige løp nedover venstreflanken.

Andy Robertson var den beste av dem alle. Skotten personifiserte Liverpools gode mix av konkurranseinstinkt og offensiv oppfinnsomhet.James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool har bare sluppet inn fem mål i Premier League så langt denne sesongen, noe som er færrest et Liverpool-lag har sluppet inn etter 13 kamper i en ligasesong.

Liverpool har aldri startet en Premier League-sesong bedre, med 33 poeng av 39 mulige.

– Det føles bare ikke slik, for Liverpool ser fortsatt opp til City, som banket West Ham 4-0, og fortsatt ligger to poeng foran, slår Pearce fast.

– Men dette er ikke en tid for å dvele ved en slik skuffelse. Det er mye igjen av sesongen, og Liverpool er helt der oppe.

– Bare tenk på hvordan Pep Guardiola må ha det. City har startet sesongen som et tog, men har ikke klart å riste av seg de røde.

Bare tenk på hvordan Pep Guardiola må ha det. City har startet sesongen som et tog, men har ikke klart å riste av seg de røde.James Pearce, Liverpool Echo

– Liverpool må bare konsentrere seg om seg selv, og sørge for at de henger med frem til lagene møtes på Etihad den 3. januar.

Ble belønnet for sin tålmodighet

– Liverpool ble belønnet for sin tålmodighet, slik at de fortsatt holder følge med Manchester City, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

– Liverpools ambisjon er til slutt å ta seg forbi Manchester City, men for øyeblikket gjør de en god jobb ved å henge på dem, slår han fast.

– Da meldingene om at City scoret mål i øst-London nådde bortetribunen på Vicarage Road ble det møtt med høye sukk. Det som fulgte etterpå var imidlertid imponerende. Liverpool scoret tre mål i andre omgang, og gallopperte til seier.

– Liverpool hadde slitt med å få hull på byllen, men Mohamed Salahs scoring snudde kampen. De røde hadde imidlertid ikke virket engstelige. Tålmodigheten og modenheten i deres spill i andre omgang gjorde dette til deres mest komplette kamp denne sesongen, mener Bascombe.

Ikke så enkelt

– Seierssifrene skjuler at dette ikke var så enkelt for Liverpool, mener Riath Al-Samarrai for Mail on Sunday.

– Det er ikke ment som kritikk, eller noe i nærheten av det. Det er viktig å vinne stygt, og alt det der. Men lenge, i 67 minutter for å være presis, var dette en vanskelig kamp for Jürgen Klopps lag. Faktisk i den grad at Watford har rett til å lure på hvordan de tapte 3-0.

– Avgjørelsen Jonathan Moss tok 10 minutter ut i andre omgang kan ha vært avgjørende for kampen. Watford hadde vært nest best omtrent hele kampen frem til da, men på 0-0 så det ut som Andrew Robertson felte Will Hughes i straffe-feltet, men ingenting ble gitt, poengterer Al-Samarrai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]