Klopp forklarer Firminos nye rolle

– Han er ufattelig verdifull for oss.

26. nov 2018 kl 14.55 Arve Corneliussen

Selv om han som oftest er satt opp som spiss når lagoppstillingene presenteres, har ikke det alltid vært realiteten for Roberto Firmino denne sesongen.

Spesielt de gangene Xherdan Shaqiri også har vært på banen. Det kommer blant annet frem i en oversikt som viser spillernes gjennomsnittlige posisjon mot Watford, publisert på Liverpoolfc.com.

Den viser at Mohamed Salah så å si fungerte som spiss, at Xherdan Shaqiri spilte litt til høyre og at Firmino opererte som en hengende spiss. Sadio Mané var plassert ute til venstre.

Firmino klager ikke

Overfor Liverpoolfc.com kaller Jürgen Klopp Firmino «ufattelig verdifull», og forklarer rollebyttet.

– Han kommer aldri til å oppsøke meg fordi noen folk savner noe og si: «Sjef, kan jeg spille i den gamle posisjonen min igjen?». Jeg er veldig fornøyd med ham, slår Klopp fast, og fortsetter:

– Ja, vi hadde en lang forrige sesong og han spilte i VM, også har han litt greier her og der. Men det handler ikke om posisjonen. Det handler om hva du gjør i de riktige øyeblikkene. Vi er nødt til å finne et system hvor vi kan utnytte kvaliteten vår på banen, og mot Watford fungerte det.

Forrige sesong endte det brasilianske arbeidsjernet opp med 15 scoringer i ligaen. Denne sesongen har mange spurt seg hvor målene er blitt av.

– Handler om de små tingene

Men, tallenes tale er klar: Firmino står med tre scoringer, samt to målgivende, etter 13 serierunder. Det er nøyaktig like tall som han hadde på samme tidspunkt i fjor i seriesammenheng.

Klopp er opptatt av å trekke frem det Firmino gjør utenom å score.

– Alt avhenger av hva du vil se, hva du forventer og hva du sammenligner det med. Mot Fulham, var 20 tyske trenere på tribunen. De fleste av dem venner av meg, og jeg kjenner alle. Jeg vet ikke hva kritikerne sa etter kampen, men trenerne sa ting som «Roberto Firmino, for en spiller!», forteller den karismatiske manageren.

– Det er på grunn av de små tingene han gjør. Han jobber hardt og åpner opp rom for alle. Det handler om hvordan du ser på det, følger tyskeren opp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]