Månedens spiller for første gang denne sesongen

Mohamed Salah hadde nærmest monopol på Standard Chartered Player of the Month forrige sesong.

23. nov 2018 kl 12.18 Einar Kvande

Mohamed Salah er blitt kåret til Standard Chartered Player of the Month for oktober av Liverpools fans.

Etter tap for Napoli og uavgjort mot Manchester City var Salah viktig for at de tre neste kampene ble vunnet i oktober. Han scoret kampens eneste mål mot Huddersfield og gjorde to mål i hjemmeseieren over Røde Stjerne. Mot Cardiff scoret han ett mål og bidro med en målgivende pasning.

Xherdan Shaqiri og Georginio Wijnaldum ble henholdsvis nummer to og tre i avstemningen.

– Det var ingen dårlig måned for meg, men jeg ser allerede frem mot neste kamp, sa Salah til Liverpoolfc.com da han mottok prisen på Melwood torsdag.

– Jeg er fornøyd med resultatene så langt. Da tenker jeg først og fremst på laget. Scoringene mine kommer i andre rekke. Men ved å score mål hjelper jeg laget, så det er noe jeg alltid liker å gjøre.

– Vi startet sesongen veldig bra. Alle spillerne har levert gode prestasjoner, og vi må fortsette slik som dette.

Sikter mot 100 mål

Tre av Salahs fire mål i oktober kom på Anfield, inkludert hans 50. mål for klubben. Dermed nådde han 50 mål raskere enn noen andre spillere i klubbens historie. Salah brukte bare 65 kamper, og slo grundig rekorden til Albert Stubbins som lød på 50 mål på 77 kamper.

– Det er alltid en god følelse å spille og score på Anfield. Statistikken jeg har på hjemmebane er god, og jeg liker virkelig å spille på Anfield.

– Nå ser jeg frem til å nå 100 mål for Liverpool. La oss se hva som skjer. Det er mange mål man kan sette seg før den tid. Først må vi forsøke å vinne noe for klubben. For å oppnå noe slikt må vi fortsette å vinne kamper. Det er viktigere enn å nå 100 mål.

Virgil van Dijk (august) og Daniel Sturridge (september) var de to første som ble kåret til Standard Chartered Player of the Month denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]