Slik hjalp Klopp til da Van Dijk skulle finne seg til rette i Liverpool

Virgil van Dijk avslører hvor viktig treningsleiren i Dubai var for ham da han kom til Liverpool i januar.

17. nov 2018 kl 13.31 Einar Kvande

Virgil van Dijk fikk en minneverdig debut for Liverpool, da han scoret vinnermålet i cupderbyet mot Everton og sendte de røde til fjerde runde i FA-cupen.

Rett etter kampen reiste Liverpool-troppen til Dubai på treningsleir, da Klopp ønsket å gi spillerne muligheten til å lade batteriene i varmere omgivelser etter det hektiske jule- og nyttårsprogrammet med ni kamper på under en måned.

– Etter kampen mot Everton reiste vi til Dubai på en kort treningsleir. Det var perfekt for meg. Jeg ble kjent med alle sammen i løpet av kort tid, og vi fant tonen med en gang. Det har vært slik siden, forteller Van Dijk til Voetbal International.

– Jeg har bare spilt for Liverpool i 10 måneder, men det føles om jeg har vært i klubben i lang tid. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Du må oppleve det, erfære det, smake det. Turen til Dubai var god som gull for meg.

– Jeg kjente selvsagt til Liverpool som klubb. Hvem i verden gjør ikke det? Du former deg et bilde av klubben fra avstand, og skjønner at den må være veldig stor.

– Jeg hadde spilt for Southampton, så jeg hadde fått et dypere innblikk i klubben. Stadion, folkene, You'll Never Walk Alone. Det er flott alt sammen.

– Likevel blir du fullstendig overrasket når du signerer kontrakt med klubben, og det tar litt tid før du skjønner hva klubben dreier seg om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]