– Sugde til meg kunnskap fra Klopp som en svamp

Steven Gerrard mener hele planeten vet svaret på om han ønsker å bli Liverpools manager en dag. Men i mellomtiden lærer han mye av Jürgen Klopp.

15. nov 2018 kl 15.16 Arve Vassbotten

– Jeg var som en svamp, som så på og lærte. Jeg fulgte også med han på TV, for å se hvordan han håndterte ulike situasjoner, sier Steven Gerrard til The Guardian, om hvordan det var å returnere til Liverpool som trener i 2017, og på nært hold kunne lære av Jürgen Klopp.

Ganske raskt ble Gerrard også U18-manager, før han fikk et tilbud han ikke kunne takke nei til fra Rangers i vår

– Jeg lærte mye av å forberede treningene og lede dem, å snakke med spillerne en til en, og ved å bruke ulike formasjoner. Det ga meg et år med «førerprøve». Jeg forventet ikke tilbudet fra Rangers. Mener jeg det kom litt for tidlig? Sannsynligvis. Men når det er fra en klubb på størrelse med Rangers, får man bare en mulighet til å være manager for dem. Så jeg måtte reflektere rundt hva mine styrker var, hvem jeg trengte rundt meg på områder jeg manglet erfaring. Staben Rangers har omgitt meg med har vært brilliant, sier Gerrard.

Da Steven Gerrard forlot Liverpool for andre gang i livet, tok han med seg Gary McAllister, Michael Beale og Jordan Milsom fra Merseyside.

Klopp er alltid tilgjengelig

– Jeg kan aldri være Jürgen med hans karisma og energi. Men hvis jeg kan lære noen ting av han er det stor hjelp. Og hvis jeg tekster ham, ringer eller møter ham, har Jürgen alltid tid til meg.

En av de tingene Gerrard mener han kan lære mest av, er hvordan Klopp håndterer det konstante presset ved å være manager.

– Man sulter etter de følelsene av press. Det er et narkotikum, sier Gerrard, som nå er aktuell med filmen «Make Us Dream».

Etter cupfinaler der det har vært tilbakeslag, er det han som starter festen.Gerrard om Klopp
STORJOBB:
STORJOBB:  Steven Gerrard mener Rangers-jobben kanskje kom for tidlig i managerkarrieren hans, men han måtte ta sjansen.

– Jürgen er veldig god på å «skru av». Når kampen pågår er han veldig emosjonell, men så raskt det er over kan han parkere de følelsene. Det er derfor han er så god til å håndtere presset. Etter cupfinaler der det har vært tilbakeslag, er det han som starter festen. I morgen er en ny dag, og det er en viktig lærdom. Jeg må leve livet mitt utenfor fotball, og fortsatt være manager. Det er vanskelig, men jeg forsøker.

– Familien hjelper meg å slappe av. Å ha tre jenter og en gutt er perfekt for å ta tankene bort fra fotball.

Vi er på et bra sted, og jeg sier «vi» fordi jeg er fan og vil alltid være det.Steven Gerrard

Teit spørsmål

I intervjuet får Gerrard også spørsmål om den videre manager-karrieren og selvsagt om han en dag ønsker å bli manager i Liverpool.

– Alt er mulig. Ønsker jeg å bli Liverpool-manager akkurat nå? Nei, jeg ønsker å være Rangers-manager. Jeg ønsker å ha suksess i Rangers. Det er et teit spørsmål, om du spør om jeg ønsker å bli Liverpool-manager en dag? Jeg tror alle på planeten vet svaret på det.

– Men jeg elsker Jürgen Klopp, og jeg tror han kan hjelpe Liverpool til å vinne Premier League. Jeg vet hva det vil bety for dansen, for de led så mye i 2014. Vi er på et bra sted, og jeg sier «vi» fordi jeg er fan og vil alltid være det. Men jeg har to lag i hjerte mitt nå: Rangers og Liverpool, sier Gerrard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]