Tålmodighet er en dyd

Georginio Wijnaldum mener at Liverpool fikk godt betalt for å være tålmodige på Vicarage Road.

25. nov 2018 kl 10.38 Einar Kvande

Liverpool måtte vente til midtveis i andre omgang før de fikk hull på byllen mot Watford. Til slutt ble det imidlertid en komfortabel tremålsseier for de røde. Trent Alexander-Arnolds flotte frispark doblet ledelsen, før Roberto Firmino kunne sette punktum like før slutt.

– Dette var en viktig seier, for det var en veldig tøff kamp, sa Georginio Wijnaldum til Liverpoolfc.com etter at sluttsignalet lød.

– Watford gjorde det veldig vanskelig for oss å spille vår egen fotball og finne åpninger. Det var vanskelig å finne medspillere som ikke var markert, og det var vanskelig å skape sjanser, konkluderer nederlenderen.

– I andre omgang fortsatte vi å spille slik vi hadde gjort i første omgang, men i tillegg fikk vi opp tempoet litt. Vi scoret tre mål, så det var en god kamp fra vår side.

Ble ikke frustrerte

Resultatet betyr at Liverpool konsoliderte sin andreplass på Premier League-tabellen etter 13 kamper, to poeng bak Manchester City.

– Vi er blitt dyktigere og dyktigere til å være tålmodige, for vi vet vi har kvalitetsspillere. Vi kommer alltid til å skape sjanser, så vi må bare være tålmodige.

– Vi er fortsatt i en prosess der vi lærer oss dette, men jeg synes vi klarte det ganske bra mot Watford. Vi var tålmodige, og ble ikke frustrerte selv om de lå dypt og forsvarte seg.

– Du kunne se at vi skapte flere sjanser mot slutten av kampen enn i begynnelsen, da de var uthvilte. Jo lenger ut i kampen vi kom, jo vanskeligere ble det for dem.

Wijnaldum føler at Liverpools tilreisende tilskuere var viktige for at resultatet ble som det ble.

– I stunder hvor det er veldig vanskelig for oss i kampen, ønsker du alltid å ha denne støtten, og jeg må gi dem honnør for at vi hørte dem godt. De trengte ikke meg til å gire dem opp, for de støttet oss fra første minutt av. Det er alltid godt å høre dem. De gir deg et løft under kampens gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]