Tror bred tropp vil redde julen

– De siste sesongene synes jeg det har vært en veldig avgjørende periode i sesongen for oss, sier Joe Gomez.

23. nov 2018 kl 17.26 Johannes Steen

Juletiden bruker å bli en hektisk tid i Premier League. Kampene kommer gjerne tett som hagl, og tynne tropper har en tendens til å bli avslørt når spillerne ikke får den optimale restitusjonen.

– De siste sesongene synes jeg det har vært en veldig avgjørende periode i sesongen for oss, forteller Joe Gomez til Liverpoolfc.com

Lørdagens kamp mot Watford er starten på en periode der de rødkledde skal spille 11 kamper på 40 dager fram til og med den tøffe kampen mot Manchester City på Ethiad 3. januar. To av disse er også de høyst avgjørende kampene mot Napoli og PSG i Champions League.

– Så vi vet hvor viktig det er, og hvor tøft det kommer til å bli med det antallet kamper i en kort tidsperiode, men vi er klare. Alle lagene i Premier League møter den samme utfordringen og vi er bare nødt til være klare for det, og forsøke å få så mange poeng vi kan.

Håper å bevare god flyt

– Jeg husker at vi slo Manchester City og Everton i FA cupen i januar, så det var bedre forrige sesong enn året før. Men året før det var nok beviset på at det er vanskelig, og det gjorde det vanskelig for oss å komme i topp fire. Vi vet hvor viktig det er, det kommer til å bli tøft, sier Gomez.

Den sesongen røk man på poengtap mot Bournemouth, West Ham og Sunderland i samme periode, etter et 0-0-resultat mot Southampton 19. november.

– Det er mange kamper, spesielt rundt jul og nyttår, med et par dager restitusjon, men jeg tror at denne sesongen har vi en så sterk tropp, så mye dybde, og det kommer til å gjøre det enklere enn tidligere.

– Jeg tror at når du først har kommet i en god flyt, vil du som oftest bare fortsette å spille kamper, og du vil holde det gående.

– Det handler om å restituere mellom kampene og være i den beste fysiske formen du kan være i. Vi spiller intens fotball og vi er et lag med god fysikk, så vi er kapable til å håndtere det.

– Om ting går bra, tenker du ikke på det, men om du taper kjenner du muligens litt mer på småskader og smerter. Men uansett håper vi å gå inn i dette på et bra sted, og komme ut på den andre siden i et enda bedre et. Det vil bli tøft, men vi er klare.

Glad for færre landslagsopphold

Joe Gomez har fått med seg kritikken som har rettet seg mot Liverpools angrepsspill denne sesongen.

– Det har blitt sagt at vi ikke har vært så sprudlende, så når det kommer på plass igjen, vil det hjelpe oss til å ta det til neste nivå gjennom å komme i tillegg til det vi allerede har jobbet med og forbedret. Jeg tror vi alltid forbedrer oss, og fra forrige sesong mener jeg vi har blitt bedre, sier 21-åringen.

LANDSLAG:
LANDSLAG:  Joe Gomez gjorde sakene sine bra i landslagspausen, og sto blant annet bak et langt innkast som førte til mål mot Kroatia.

– Det er det vi streber etter og det manageren ønsker fra oss, og det er derfor han jobber så hardt med å trene og utvikle oss på treningsfeltet.

Denne høsten har landslagspausene kommet tett på grunn av Nations League, men nå vil det ikke bli noen ny pause før i mars. Det tror Gomez vil være en stor fordel for et lag som Liverpool, med mange landslagsspillere.

– Vi kan trene sammen hver dag i en lang periode og forhåpentligvis bil det vise seg på banen, at vi har så mye tid til å jobbe med ting. Manageren vil så klart trene oss og få oss til å jobbe med de områdene vi trenger, uke inn og uke ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]