Vurderer å hente hjem Woodburn i januar

Låneoppholdet i Sheffield United har ikke vært noen suksess.

20. nov 2018 kl 12.03 Einar Kvande

Den walisiske landslagsspilleren Ben Woodburn er et av Liverpools aller største talenter, og da han ble utlånt til Sheffield United i sommer var tanken at han skulle tilegne seg førstelagserfaring denne sesongen. Så langt har ikke det grepet vært særlig vellykket, da Woodburn ikke har klart å spille seg til fast plass i Sheffield-klubbens startoppstilling.

Velinformerte Neil Jones i Goal.com hevder at Liverpool FC nå vurderer å hente Woodburn hjem fra Sheffield allerede i januar.

Etter at han ble byttet ut til pause i The Blades sin seier over Norwich den 18. august har ikke Woodburn spilt mer enn 28 minutter med førstelagsfotball for Championship-klubben. 19-åringen var ikke engang på benken i deres siste kamp, et målløst lokaloppgjør mot naboen Sheffield Wednesday.

Liverpool-ledelsen er klar over at Woodburn er frustrert over å ha fått så lite spilletid, og hentet ham hjem for å spille for Liverpool U23 mot Derby County i Premier League 2 nylig. Dette er den eneste kampen Woodburn har startet de siste tre månedene.

Holdes ute av Liverpool-supporter

Sheffield United gjør det bra i The Championship, og ligger helt oppe på fjerdeplass, og derfor er det forståelse på Anfield for at manager Chris Wilder ikke ønsker å gjøre store endringer på laget. Ironisk nok er mannen som holder Woodburn ute av laget, Mark Duffy, Liverpool-supporter på sin hals. Han ble frigitt av Liverpool som 16-åring, og har bygd opp karrieren sin fra grunnen igjen, gjennom spill i non-liga og lavere divisjoner. 33-åringen har vært innom klubber som Vauxhall Motors, Prescot Cables og Southport, før han fikk sjansen til å spille ligafotball hos Morecambe.

Jones skriver at Liverpool gjennom avtalen som ble inngått med Sheffield United har muligheten til å hente hjem Woodburn i januar, men det har ikke vært formelle samtaler om dette mellom de to klubbene ennå.

Liverpool havnet i en lignende situasjon med Ryan Kent forrige sesong. Han tilbrakte første halvdel av sesongen hos Freiburg i Tyskland, men ble hentet hjem i januar fordi han fikk lite spilletid der. Kent ble foran vårsesongen sendt til Bristol City i The Championship, men lykkes heller ikke der. Nå er han imidlertid blitt en nøkkelspiller for Steven Gerrard i Rangers.

Neste uke vil det være to år siden Woodburn ble den yngste målscoreren i Liverpools historie, da han scoret i en ligacupkamp mot Leeds United på Anfield. Han var da 17 år og 45 dager gammel. Han har siden den gang spilt åtte A-landskamper for Wales, og er for tiden i landslagstroppen som Ryan Giggs har tatt ut i forbindelse med kampene mot Danmark og Albania.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]