– Kan skrive bok om Alisson og van Dijk, men se på Matip

Liverpools defensive tall i Premier League er helt utrolige. Jürgen Klopp vil ikke ha noe av at det bare er Virgil van Dijk og Alisson som får æren.

8. des 2018 kl 19.28 Arve Corneliussen

– Vi vet selvfølgelig alt om det. Vi kan skrive en bok om van Dijks styrker, og vi kan skrive en bok om Alissons styrker.

Slik innleder Jürgen Klopp, ifølge Liverpoolfc.com, når han blir spurt om Virgil van Dijks påvirkning på Liverpool-forsvaret, før han trekker frem stoppermakkeren:

– Men se på hva Joël Matip gjør i dag, hvor god han var. Han har absolutt ingen rytme. Slik er livet for en profesjonell fotballspiller. Han trener på høyeste nivå, men er ikke alltid engang i troppen. Så trenger vi deg. Han fikk en vanskelig start mot Burnley, men så spilte han den kampen og denne.

Med bare seks baklengs etter 16 serierunder har Liverpool sluppet inn færrest i ligaen. I tillegg kan Klopp slå i bordet med ti rene bur, og at laget ikke har sluppet inn mer enn ett mål i en eneste kamp.

Den karismatiske manageren er krystallklar på at æren ikke ligger hos enkeltspillere.

– Det handler ikke om én person. Se hva Andy Robertson gjør i dag. Milner spilte høyreback, og ville antageligvis foretrukket å spille i alle andre posisjoner – men han gjorde jobben, og det er slik vi kommer oss helskinnet gjennom kampen, slår Klopp fast.

– Stopperne får ikke dette til alene, og keeperen får ikke dette til alene – noen ganger en stor del, men ingen kan utføre mirakler. Så du trenger alle sammen. Vi har tatt steg sammen. Men for hvert steg du tar trenger du de riktige spillerne. Slik er det i fotball, og takk Gud for at vi kunne signere disse guttene, fortsetter manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]