– Kan være en fordel å komme fra en nedrykksklubb

Andy Robertson mener både han selv og Xherdan Shaqiri gikk litt under radaren.

18. des 2018 kl 12.27 Vebjørn Olsen

Etter et par viktige uker i kampen om Premier League-tittelen, har Liverpool kommet gjennom på andre siden med bare seiere.

— Vi er nå i desember, og vi vet hvor tøff den neste perioden også kommer til å bli. Det har vært noen tøffe uker. Folk har nok sett på terminlista og tenkt «Everton er derby og alltid vanskelig, Bournemouth er vanskelig, Napoli må vi vinne og United sier seg selv», sier den skotske venstrebacken.

Søndagens helt, Xherdan Shaqiri ble et godt bilde på de rødes bredde, da han satte inn de to avgjørende målene mot Manchester United. Samtidig startet Nathaniel Clyne sin første ligakamp for sesongen, og Fabinho hadde sin beste kamp som Liverpool-spiller.

Innbytterne avgjør

For tredje gang de siste ukene har en innbytter satt ballen i mål etter få minutter på banen. Det startet da Divock Origi avgjorde Merseyside-derbyet på overtid. I kampen mot Burnley scoret Roberto Firmino etter kun tre minutter på banen, mens altså Shaqiri gjorde det samme mot Manchester United.

— Når du ser på benken, er det et par som er skuffet over å ikke starte slike kamper. Alle har posisjoner å slåss om, og det er det fine med å ha en god tropp, sier Robertson til Liverpool Echo.

MATCHVINNER:
MATCHVINNER:  Xherdan Shaqiri feirer ett av sine mål mot Manchester United, sammen med lagkamerat Roberto Firmino.

— Under radaren

I likhet med Andy Robertson, kom Shaqiri på «billigsalg» fra en klubb på vei ned til Championship. Det mener skotten kan være en fordel i enkelte tilfeller.

— Det blir kanskje ikke gjort så mye ut av at man signerer for klubben når man kommer fra et lag som har rykket ned, men det er mulig å bruke det til sin fordel at man går under radaren litt, fordi det tar tid å tilpasse seg.

Robertson spilte seg etter hvert inn i Liverpools ellever i november i fjor, mens den lille sveitseren har fått flere sjanser og levert på et høyt nivå fra han fikk sjansen i starten av sesongen.

Bryr seg ikke om hyllesten fra Mourinho

Som en av søndagens beste spillere, var Andy Robertson en konstant trussel opp og ned venstresiden fra sin backposisjon. Da Klopp la en taktikk med Naby Keïta som midtbanespilleren som skulle holde litt til venstre, uten en venstrekant, fikk Robertson ennå mer ansvar som breddeholder i angrep.

Skottens strålende kamp ble lagt merke til av Josè Mourinho, som sa han ble sliten bare av å se på han løpe, men det legger ikke Robertson noe i.

— Det er bare en del av måten jeg spiller på. Jeg kommer alltid til å løpe helt til kampen er slutt. Jeg hadde en del rom, og sjefen presiserer alltid at vi backer må være med fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]