HVA BLE SAGT?  Det er det FA skal ta stilling til før de kommer med sin dom etter anklagene om rasisme fra Mason Holgate mot Roberto Firmino.

Etterforskningen har tatt en måned

Det engelske fotballforbundet går grundig til verks i behandlingen av anklagene mot Roberto Firmino.

Det har snart gått en måned siden hendelsen mellom Mason Holgate og Roberto Firmino i FA-cupens tredje runde.

Everton-spilleren anklaget Liverpools brasilianer for rasisme, men det engelske fotballforbundet (FA) har fortsatt ikke blitt ferdig med sin etterforskning av saken.

Dermed går etterforskningen straks inn i sin femte uke. 

Ifølge Chris Bascombe i The Telegraph ble både Holgate og Firmino bedt om å gi sine versjoner av hva som skjedde til FA før en beslutning ville bli tatt. En dommerrapport ble også sendt inn like etter kampen 5. januar.

Dyttet over reklameskilt

Evertons unge forsvarsspiller dyttet Firmino over reklameskiltene på Main Stand like før pause i kampen. Brasilianeren tente på alle plugger, og konfronterte engelskmannen. Holgate anklaget så brasilianeren for rasisme. 

Ifølge rapportene har dommer Bobby Madley inkludert hendelsen i sin kamprapport, men hørte ikke slikt språk bli brukt i konfrontasjonen, har Liverpool Echo tidligere skrevet.  

Ifølge The Mirror-journalist David Maddockvar det en misforståelse som ble oppklart i pausen, men FA ville likevel se på saken.