– Formen blir stadig bedre

Optimistiske toner fra Loris Karius foran møtet med West Ham.

23. feb 2018 kl 10.44 Einar Kvande

Loris Karius er fornøyd med egen form etter at han ble utnevnt som Liverpools førstekeeper av Jürgen Klopp foran 4-3 seieren over Manchester City i januar. Målvakten har hjulpet laget til å holde buret rent i tre av de fire siste kampene.

– Vi har hatt gode resultater. Ser vi bort fra kampen mot Swansea, som var frustrerende for oss, så har vi gjort det bra, sier Karius til Liverpoolfc.com når han blir bedt om å evaluere egen innsats siden han tok over som førstekeeper.

– Vi er i god form nå. Det har vært bra å få spille flere kamper på rad, slik at jeg kan hjelpe laget med noen redninger og finne rytmen igjen. Så totalt sett synes jeg det har gått ganske bra.

– Du må selvsagt prestere på et høyt nivå i uke etter uke for å beholde plassen. Selv når du er etablert som førstekeeper må du alltid være på tå hev og bevise at du er plassen verdig i uke etter uke. Så du kan aldri slappe av.

– Det er mange viktige kamper som skal spilles, så vi må prestere opp mot vårt beste hver uke.

Samarbeider godt

Karius føler at samarbeidet med forsvarsrekka nå fungerer slik det skal.

– Vi trener sammen så å si hver dag, men å spille kamp er selvsagt noe annet. Det er til hjelp både for meg selv og de foran meg på banen at jeg nå spiller fast.

– Virgil kom inn i forsvarsrekka i vinter, og han har funnet seg til rette nå. Han har spilt veldig bra den siste tiden, men du kunne se at han trengte litt tid til å bli vant til en ny stil i de første kampene.

– Jeg tror alle i forsvaret begyner å bli vant til hverandre nå, og gjør det bra.

Flotte seiere over Southampton og Porto skal nå følges opp mot West Ham. Karius håper selvsagt å holde buret rent i tredje kamp på rad.

– For en keeper og et forsvar er selvsagt det beste å holde buret rent. I de siste kampene har vi holdt godt sammen i forsvaret og forsvart oss bra selv i perioder hvor vi ikke angrep så mye.

– Motstanderne har fått noen sjanser, men vi har forsvart oss bra som enhet. På topp har vi folk som alltid vil score mål. Det er definitivt forbedringer å spore. Det var ikke dårlig tidligere heller, men det har bare blitt bedre de siste ukene.

– Selv forsøker jeg bare å være der for laget når de trenger meg, gjøre noen redninger og holde laget inne i kampene. Det er fint om jeg kan hjelpe laget på denne måten. Det er jobben min, og det er hva jeg ønsker å gjøre. Jeg forventer at jeg skal gjøre redninger, uten at folk trenger å skryte av meg av den grunn. Det er jo grunnen til at jeg er her, så jeg vil forsøke å gjøre det i de kommende ukene også, når laget trenger meg. Jeg skal forsøke å redde skudd. Når du spiller fast og har selvtillit bidrar det til at du finner rytmen og blir en bedre keeper.

God statistikk i Champions League

Karius er faktisk keeperen som har holdt buret rent i flest kamper i Champions League denne sesongen.

– Det hadde vært flott om den statistikken sto seg ut sesongen! Men du blir aldri perfekt. Vi kan bli bedre på alt, egentlig. Vi må bli bedre til å kommunisere når vi bygger opp bakfra, og vi må bli bedre til å ta avgjørelser. Det er alltid rom for forbedringer, så vi jobber for å bli bedre hver dag på treningsfeltet, og så håper vi at vi klarer å ta dette med oss inn i kampene.

– Jeg vet ikke om det finnes noe slikt som en perfekt kamp. Du vil alltid gjøre små feil. Det er slik fotballen er. Vi må bare hjelpe hverandre når noen gjør disse små feilene. Det er viktig at alle jobber godt sammen som gruppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]