– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

18. feb 2018 kl 19.43 Arild Skjæveland

Alberto Moreno storspilte i sesongoppkjøringen, og fikk noe overraskende sjansen fra start da sesongen 2017-18 ble sparket i gang. Spanjolen beholdt plassen, og gjorde sakene sine så bra at han igjen fikk spille for det spanske landslaget i november.

Jürgen Klopp mener mye av kritikken Alberto har fått er urettferdig.

– Måten folk snakker om Alberto Moreno på… Jeg håper det har roet seg litt, men det var aldri rettferdig. Dersom du ser Alberto Moreno på trening, så er det ingen i stallen som har noen tvil om hans kvaliteter, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Han er en utrolig sterk spiller, og han har ikke alltid prestert, det er sant, men i starten av sesongen var han så bra for oss. Det var én kamp der han var svak, og alle begynte å snakke om at ting var som før. Livet som fotballspiller er ikke alltid rettferdig, men den gang ville vi ikke ha spilt «Robbo» (Robertson) foran ham. Det var han ikke klar for, sier Klopp.

Robertson har spilt seg inn

Etter at Moreno skadet ankelen i hjemmekampen mot Spartak Moskva i desember. Den gang var det James Milner som kom inn, men etter det har Andy Robertson spilt seg inn i laget og tatt plassen. Skotten har vist imponerende form de siste ukene.

– Det var ingen problemer, men det er et stort skritt å komme til Liverpool, og han trengte tid på seg. Den har han brukt. Bra jobbet, vil jeg si! Hastverket kommer ofte fra utside. Guttene selv vet at de må finne seg til rette, trenger hver eneste økt, og vet at de må ta det litt og litt, sier Klopp.

– Vi er overbevist når vi kjøper spilleren. «Kom hit, vi ønsker deg for å gjøre oss sterkere. Om du kan gjøre det umiddelbart, bra – men om ikke, så må vi jobbe litt for det». Det er grunnen til at vi har flere enn 11 spillere, og heldigvis var «Robbo» klar da Alberto fikk skaden sin. Det var flaks om jeg skal være ærlig, og timingen var helt riktig.

Debuterte i Champions League

Robertson spilte en meget god kamp borte mot Porto, i det som var hans aller første kamp i turneringen.

– Det var veldig bra. Hele pakken, både offensivt og defensivt var det veldig bra. Jeg vil si at det var hans beste kamp, sier Klopp om skotten.

DEBUT:
DEBUT:  Andy Robertson debuterte mot Porto og spilte en meget god kamp.

– Vi snakket ikke om debuten før kampen, men han håndterte det som at det bare var enda en kamp, og gjorde sakene sine veldig bra. Jeg så at han pustet tungt i garderoben før kampen. Det er veldig spesielt, men når alt kommer til alt er det bare en fotballkamp. Vi er alle mennesker, og påvirkes av ulike omstendigheter, som at du hører Champions League-hymnen før kampen.

– Da han spilte i Skottland eller for Hull var det et stykke til Champions League, men nå har han spilt der. Og når han spiller på den måten gjør det det enda bedre.

Kjemper om én posisjon

Robertson ser ut til å være førstevalget i øyeblikket, men Klopp mener han trenger begge spillerne.

– Nå må Alberto kjempe, det er det ikke tvil om. Vi trenger to venstrebacker, og kan ikke gå gjennom en sesong med bare en, sier Klopp.

Manageren mener han gir alle spillerne en sjanse, men vet at spillere vil bli skuffet når de settes ut av laget.

– Det kommer an på situasjonen. Dersom jeg føler at det er urettferdig at spilleren ikke er i troppen vil jeg ta en prat, men vanligvis handler det om laget for helgen. Dersom noen mener avgjørelsen min er feil kan de komme til kontoret mitt etter kampen, så kan vi snakke om det. Vanligvis er svaret lett. Jeg valgte 11 eller 16 andre spillere, og slik er det.

– Det er alltid spillerens jobb å overbevise meg, for jeg er helt åpen. Den som overbeviser meg er inne. Én gang, som jeg sa før Porto-kampen, var det ingen spillere som ikke overbeviste, men de måtte fortsatt sitte på tribunen. Det er av og til vanskelig, men på lang sikt vil vi alle dra fordel av det.

– Vi har et bra forhold, men i helgen når jeg velger troppen er jeg ikke bestevennen til de alle, det er helt klart.

ER FRISK:
ER FRISK:  Alberto Moreno er i full trening, men er bare bak Andy Robertson i køen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]