– Vi hadde fortjent å vinne

Klopp er storfornøyd med egne spillere selv om Tottenham hadde ballen klart mest på Anfield.

4. feb 2018 kl 22.02 Marius Rabben

Liverpool-manageren reagerte da han passerte en TV-skjerm på veien til pressekonferansen etter kampen fordi Spurs så ut til å nærmest ha dominert kampen ut ifra statistikken.

De liljehvite endte opp med hele 65,7 prosent ballbesittelse, og hadde flere skudd totalt (9–13) og avslutninger på mål (3–6).

Sto høyere før pause

– Fra statistikken virker det som om Tottenham hadde ballen hele tiden. Men vi hadde dem ofte på deres halvdel og vi lot dem spille, forteller Jürgen Klopp etter 2–2 på Anfield.

– I første omgang sto vi mye høyere. Vi spilte med fantastisk høyt press, det var utrolig bra, vi hadde noen fine øyeblikk, vi skapte sjanser.

– Vi hadde innlegget fra Trent (Alexander-Arnold) og headingen fra Roberto Firmino. Dere vil nok ikke telle det som en sjanse, det var ikke på mål, men vi hadde noen slike situasjoner, forklarer han.

– Vi hadde den siste situasjonen da Mo (Salah) dessverre slo ballen litt for hardt mot Sadio (Mané), ellers ville det vært en sjanse. Vi hadde Sadio i en perfekt posisjon, men han traff ikke spilleren.

– En trussel gjennom hele kampen

Salah scoret allerede i det tredje minutt og så ut til å bli den store helten med et kunststykke på overtid, før Harry Kane utliknet på straffe.

– Det var en fantastisk scoring, en enestående scoring, sier Klopp om 2–1, og skryter videre av Salah: – Det var en enestående opptreden, han var en trussel gjennom samtlige 90 minutter.

– Han scoret begge målene. Den første var så iskald, og den andre var helt enestående. Men det er skikkelig vanskelig å forsvare seg (for Spurs) fordi jeg tror alle inne på arenaen, lagkameratene inkludert, trodde han ville sentre, men så gjorde han det helt selv. Det var nok den beste avgjørelsen i det øyeblikket.

– Når du tenker på at du noen få minutter i forkant har en straffe mot deg ... Alle var sikre på at det var offside, og spillerne involvert var hundre prosent sikre. Det føles urettferdig. Det føles ut som om hva ikke vet hva som foregår. «Man kjemper for alt mulig, og så får de en straffe på den måten?» Og så scorer vi et mål som dette, og da føles det ganske godt. Men ikke særlig lenge.

2–2 betyr at Tottenham har nå tatt fire poeng mot Liverpool denne sesongen. I høstkampen på Wembley vant londonerne 4–1.

– De var gode, men det var vi også

– Det føles ikke riktig. Den første kampen fortjente de. I kveld synes jeg vi fortjente det, men sånn er det bare. Noen ganger i livet trenger du litt hjelp. Dersom du ikke får det, er det vanskelig.

Vi kunne gjort mange ting bedre, men i første omgang mener jeg de var, i noen perioder, veldig heldige ved at vi ikke scoret. Og i andre omgang var det ikke sånn at de hadde sjanser etter sjanser.

– De var veldig gode, men det var vi også. Grunnet utviklingen på kampen og noen andre ting var de mer dominante i andre omgang, det er sant. De spilte i spesifikke områder, vi måtte respondere på det, og vi forsøkte å gjøre det. Vi kunne gjort mange ting bedre, men i første omgang mener jeg de var, i noen perioder, veldig heldige ved at vi ikke scoret. Og i andre omgang var det ikke sånn at de hadde sjanser etter sjanser.

– De hadde ballen, og vi forsvarte det. Spesielt den bakre rekka var veldig god, men nå vil sikkert noen si at Dejan Lovren gjorde en feil fordi han var borti ballen i den situasjonen (ved første straffe), slik at det ikke ble offside. Sånn er vår verden; vi kan ikke endre på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]