Før kamp i motstanderleiren:– Det blir en fryktelig rar kamp

Porto har respondert bra på stortapet i hjemlig serie. Samtidig har skadesituasjonen forverret seg ytterligere.

5. mar 2018 kl 10.04 Arve Corneliussen

– Det blir en fryktelig rar kamp. Det kommer aldri til å skje at Porto klarer å ta dem igjen, så det blir mer en gjennomkjøring, sier Jan Hagen, som daglig formidler nyheter om portugisisk fotball til mer enn 20 000 følgere gjennom kontoen «PortuBall».

Porto har imidlertid klart å reise seg igjen etter skrekktapet, og står med fire strake seire i ligaen – inkludert 2-1 seier i sekspoengskampen mot Sporting.

Med en luke på fem poeng til tabelltoer Benfica og ni serierunder igjen å spille, er ikke Hagen i tvil om hva som kommer til å prioriteres.

– De drar ikke til England bare fordi de må, men de har en viktig kamp mot Pacos i helgen. Den blir klar prioritet når de ligger så bra an i ligaen, mener Hagen, og tilføyer:

– Det er ikke noe som er uttalt fra Porto-leiren, men det er naturlig å tro at de kommer til å bruke noen av gutta som har spilt litt mindre. Også har du en del spillere som nettopp har kommet tilbake fra skade som kanskje får seg noen minutter.

Skadesituasjonen forverret ytterligere

Porto kan glede seg over at stopperen Felipe er tilbake fra suspensjon, men ikke stort mer – siden forrige kamp Alex Telles, Moussa Marega og Tiquinho Soares havnet på skadelisten.

– De tre er formspillerne deres. Telles har slått enormt med målgivende, og spesielt den siste tiden. Soares har scoret fem mål på de tre siste, og Marega har virkelig stått frem og scoret jevnt og trutt denne sesongen. Det er ikke noe toppet mannskap Porto stiller med, konstaterer Hagen.

Venstrebacken Alex Telles, som står med smått utrolige elleve målgivende i portugisisk liga denne sesongen, erstattes etter alt å dømme av 18 år gamle Diogo Dalot.

– Dalot er ekstremt spennende, men har ikke de samme ferdighetene som Telles. Han er en offensiv, spennende back, er hurtig og i tillegg stabil defensivt, forklarer han.

SPENNENDE TYPE:
SPENNENDE TYPE:  Óliver Torres, som Porto hentet fra Atlético Madrid, kan få en sjelden sjanse fra start på Anfield. Han passer ikke helt inn i måten Conceicão vil spille på, men har ekstremferdigheter med ball, sier Jan Hagen om playmakeren.

Savnet spillere også i første kamp

I forkant av Liverpools 5-0-seier i Portugal varslet Hagen at det kom til å bli tøft for Porto uten midtbaneankeret Danilo Pereira. Nå er kraftpakken tilbake i lett trening, men har ikke trent med ball ennå.

Vincent Aboubakar, som mistet den første kampen, kan være tilbake på Anfield.

– Det er mulig Danilo kan få noen minutter, men han kommer hvert fall ikke til å starte. Aboubakar fikk sine første minutter nå i helgen, så han er det godt mulig at starter, forklarer Hagen.

Han er krystallklar på at savnet av duoen, da særlig Danilo, var merkbart i den første kampen.

– Porto startet kampen ganske greit. Liverpool er jo ekstremt gode på dette med overganger og kontringer, og da Porto fikk et par kjappe imot gjorde ble det veldig tøft for dem. Så var andre omgang ren nedsabling, der Porto ikke hadde noe å stille opp med. Den viste egentlig bare hvor stor forskjellen mellom lagene er, påpeker han, og fortsetter:

– Spesielt når de er uten sine to-tre beste spillere. Da blir det tøft. Men Liverpool vinner jo helt fortjent, og får kampen akkurat slik de vil ha den når de scorer tidlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]