Erkerivalene barker sammen for 200. gang

Manchester United har vunnet flest oppgjør.

9. mar 2018 kl 18.35 Einar Kvande

Når Liverpool-spillerne løper ut på Old Trafford i morgen vil det være 200. gang at Liverpool spiller en fotballkamp mot Manchester United om vi regner med alle turneringer.

Manchester United står bokført med flest seiere om vi tar for oss kun ligakampene, med sine 67. Liverpool har vunnet 55 av kampene, mens lagene har spilt uavgjort 47 ganger.

På Old Trafford er statistikken i ligasammenheng relativt dyster lesning sett fra et Liverpool-ståsted. Anfield-klubben har bare vunnet 15 ganger i Salford, mens vertene har vunnet 42 kamper. 26 av matchene har endt uavgjort.

I fjor endte det 1-1 på Old Trafford. James Milner ga Liverpool ledelsen på straffespark, men Zlatan Ibrahimovic utlignet bare seks minutter før full tid.

Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 13 av ligakampene mot Manchester United, mens Manchester-klubben har vunnet 27. 11 kamper har endt uavgjort.

På Old Trafford har Liverpool bare vunnet fem Premier League-kamper, mens 15 av 25 besøk har endt med tap. Alle trepoengerne er imidlertid kommet i løpet av de siste 17 kampene.

Man må tilbake til oktober 1991 for å finne sist lagene gikk av banen uten å score mål på Old Trafford. Det har vært spilt 25 ligakamper mellom klubbene siden den gang.

Liverpools to siste trepoengere på Old Trafford kom begge i mars måned - 3-0 i 2014 og 4-1 i 2009.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]