– Jeg måtte heve meg

Virgil van Dijk mener han nå spiller på et høyere nivå enn noen gang tidligere i karrieren.

1. mar 2018 kl 08.57 Einar Kvande

– Jeg begynner å bli vant til hvordan vi spiller nå, sier Liverpool-stopper Virgil van Dijk til BBC sitt Football Focus.

– Intensiteten i spillet vårt er mye høyere enn jeg har vært vant med fra tidligere, legger nederlenderen til.

–Hver dag er tøff i denne klubben. Vi jobber veldig hardt, og løper mye. Forskjellen er enorm. Jeg måtte virkelig heve spillet mitt, spesielt til å begynne med.

Vain Dijk hadde forventet å bli Liverpool-spiller allerede i sommer, etter at han la inn en transfersøknad hos Southampton. Men det ble ingen overgang da, og Liverpool måtte be om unnskyldning til The Saints for å ha tatt ulovlig kontakt med forsvarsspilleren. I Southampton måtte Van Dijk trene for seg selv en periode, før han var tilbake på førstelaget der i september. Den 1. januar fikk han endelig sin drømmeovergang.

– Folk vet ikke hva som egentlig skjedde. Jeg jobbet videre, og fortsatte å spille. Jeg hadde vært ute i åtte måneder, og var bare glad for at jeg kunne spille igjen.

– Jeg slo bare på bryteren igjen etter sommerens transfervindu. Jeg tenkte ikke mer på det før jeg fikk en telefon fra Southampton-styret.

En utrolig debut

Den store midtstopperen ble matchvinner i sin Liverpool-debut, som var Merseyside-derbyet i FA-cupen den 5. januar.

– Det var en helt sprø og travel uke. Det var veldig spesielt, og noe jeg aldri kommer til å glemme. Det var ikke engang meningen at jeg skulle starte kampen mot Everton.

Liverpool ligger for øyeblikket på tredjeplass i Premier League, to poeng bak Manchester United, og ligger også godt an til å nå en kvartfinale i Champions League.

– Jeg kom her for å oppnå så mye som mulig. Jeg tok avgjørelsen om å komme hit basert på alt egentlig. Jeg elsker fansen, stemningen på stadion og på bortekampene. Kvaliteten i laget vårt er utrolig. Jeg er stolt og glad for å være her.

– Klopp er veldig god, og en utrolig fyr i tillegg. Alle de kvalitetene han har vil føre til at vi oppnår store ting i fremtiden, avslutter Van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]