Kvartfinalen blir vist direkte på norske skjermer

I ettermiddag spiller Liverpool U19 kvarfinale i UEFA Youth League mot Manchester City. Den kampen blir vist direkte på norske TV-kanaler.

14. mar 2018 kl 08.24 Einar Kvande

Både Viasport 2 og Viaplay viser kvartfinalen mellom Manchester City og Liverpool i UEFA Youth League. Avspark på Manchester Citys akademistadion er klokken 14.00.

Manager Steven Gerrard ser frem til oppgjøret.

– Dette er en god mulighet for spillerne til å imponere. De siste åtte i juniorenes Champions League er en fantastisk scene. Det bør få adrenalinet til å flyte, spesielt med tanke på hvem vi møter, sier han til Liverpoolfc.com foran kampen.

– Vi har gode spillere, men vi har sagt til dem at dersom de ønsker å avansere i turneringen må de bli litt tøffere. Jo lenger du kommer i denne turneringen jo hardere blir konkurransen. Vi må forbedre oss individuelt. Spillerne må prestere på sitt aller beste, både individuelt og kollektivt.

– Dersom vi spiller opp mot vårt beste føler vi oss trygge på at vi kan få det resultatet vi ønsker oss, men spiller vi under pari vil vi få trøbbel, for alle vet at City har talentfulle spillere på akademiet sitt. På dette nivået er de ganske sterke, legger U19-manageren til.

– Du kan ikke ha med deg gratispassasjerer i en kvartfinale i en Champions League-turnering. Alle må prestere til 8 av 10 eller bedre. Så enkelt er det.

– Gode spillere og gode lag vinner kvartfinaler, så dette blir en test for spillerne. Er du en god spiller? Kan du levere varene når det blir tøft? Dersom du ønsker å bli en toppspiller i denne fotballklubben må du levere varene i kamper som dette.

Det kan bli straffespark-konkurranse

Gerrards lag spilte 1-1 mot City i november.

– Da utfordret vi City, og presset dem veldig høyt, slik at vi tvang frem feil hos dem. Vi har respekt for dem. Men vi kan ikke gi dem for mye respekt, tid og rom, for da vil de spille oss av banen med godt pasningsspill. Derfor kan vi ikke ha respekt for City når dommeren blåser i fløyta. Vi må utføre kampplanen vår til punkt og prikke, og sette ut i livet det vi har jobbet med de siste par dagene.

Ettermiddagens kamp blir avgjort på straffespark dersom det står uavgjort etter 90 minutter. Barcelona venter i semifinalen for vinneren.

– Som spiller må du ta deg helt ut. Tanken må være tom når du går av banen. Det er ingenting å spare seg til, med unntak av en straffespark-konkurranse kanskje. Forhåpentligvis blir det ikke det. Vi planlegger å reise dit for å vinne kampen i løpet av de 90 minuttene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]