Ligaens nest beste hjemmelag tar imot det nest beste bortelaget

Klart for kamp mellom nummer to og tre på tabellen.

8. mar 2018 kl 08.54 Arild Skjæveland

På lørdag er det klart for klassikeren mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford. Med ni kamper igjen har United andreplassen på tabellen, to poeng foran Jürgen Klopp sitt lag.

Begge lag er langt bak suverene Manchester City, som vil vinne serien dersom de vinner sine neste fire kamper.

Nest best hjemme

Manchester United har gjort sakene sine svært godt på hjemmebane denne sesongen. På 14 kamper har de 11 seire, to uavgjorte og ett tap. Det tapet kom mot naboen City, som også topper hjemmetabellen suverent med 43 av 45 mulige poeng.

United har vunnet samtlige hjemmekamper i Champions League, og har vunnet de to hjemmekampene de har hatt i FA- og ligacupen denne sesongen.

1-2 tapet mot Manchester City i desember er altså eneste nederlag foran egne supportere. De to uavgjortkampene kom i julen, da det ble 2-2 mot Burnley på Boxing Day, og 0-0 mot Southampton fire dager senere.

Hjemme i ligaen har det kun blitt seks baklengsmål. Det er færrest av alle lag i Premier League. Tottenham er nest best med ni.

Liverpool er gode borte

Manchester City er ikke bare best hjemme, men også på bortebane, etter å ha tatt 35 av 42 mulige poeng. Liverpool er det nest beste bortelaget i Premier League.

På 14 kamper har det blitt åtte seire, tre uavgjorte og tre tap, og pluss 12 i målforskjell. United har samme antall poeng borte, men en dårligere målforskjell og én kamp mer spilt.

Liverpools tap har kommet mot Manchester City (5-0), Tottenham (4-1) og Swansea (1-0). Klopps lag skal både til Old Trafford og Stamford Bridge i siste halvdel av sesongen, men har møtt alle topp sju-lagene på Anfield.

Ingen lag har scoret flere mål på bortebane enn Liverpool denne sesongen, med 34. Det er et snitt på 2,42 i hver kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]