– Alle i garderoben var forbannet

Poengtapet på The Hawthorns irriterte Liverpool-spillerne.

23. apr 2018 kl 10.11 Einar Kvande

Liverpool så ut til å cruise inn til seier mot West Bromwich lørdag ettermiddag, og ledet 2-0 helt til kampuret hadde passert 78 minutter. Men så kom vertene med en sluttspurt som sørget for at Jürgen Klopps mannskap tapte to viktige poeng. Begge målene til The Baggies kom etter dødballer.

– Alle var forbannet. Ingen ønsker å slippe inn mål så sent i kampen. Vi ønsket ikke å slippe inn mål i det hele tatt. Måten vi slapp inn de to målene på er noe vi virkelig har grunn til å være forbannet over, sier Virgil van Dijk til The Independent.

– Vi må være såpass ærlige med oss selv at vi innrømmer at vi burde ha gjort dette bedre, og det var vi også. Man må kunne si sannheten, og det var ingen hyggelig måte å si den på. Vi ønsker å oppnå mye som lag og klubb. Uavgjort i denne kampen var ikke godt nok, men det er likevel ingen grunn til panikk, mener nederlenderen.

Nå flyttes fokus over på den første semfinalen mot Roma, der Van Dijk vil havne i dueller med den tidligere Manchester City-angriperen Edin Dzeko.

– Jeg har ikke sett så mange Roma-kamper, om jeg skal være ærlig. Jeg har ikke spilt mot Dzeko tidligere, men alle kjenner til resultatet deres mot Barcelona. Vi vet de har mange kvalitetsspillere. Vi kjenner til de fleste av spillerne deres, og vi må bare være klare for alt.

– Jeg er ikke bekymret. Vi må fortsette å gjøre det vi har gjort i de siste kampene. Vi må komme til hektene og fokusere på Roma fra nå av.

Tror ikke dødballer blir et problem mot Roma

Jürgen Klopp er helt enig med sin midtstopper i at poengtapet på The Hawthorns var fullstendig unødvendig.

– Vi trenger ikke å hjelpe dem på denne måten. Vi trenger ikke å fortelle spillerne at dette ikke var godt nok og at de kan gjøre det bedre. Roma-kampen blir helt annerledes, spår Liverpool-manageren.

– Hadde vi spilt en dårlig kamp på The Hawthorns og ikke skapt sjanser, ville vi hatt et problem, men nå var det mer snakk om skuffelse fordi dette ikke burde ha skjedd.

Klopp tror imidlertid ikke at dødballer vil bli et problem mot Roma.

– Roma er gode på dødballer de også, men de satser ikke kun på det. De spiller av og til langs bakken, og da kan du spille fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]