Dette skriver avisene:«City ble utspilt, utkjempet og uttenkt»

Det omtales som «den mest komplette prestasjonen i Klopps periode», og var en magisk kveld både på tribunen og banen.

5. apr 2018 kl 10.29 Arve Vassbotten

«De tåpelige stemplet det som en myte. De tvilte på kraften fra Anfield. De vil ikke gjøre det igjen etter at Manchester City måtte knele midt i kjelen på en uforglemmelig kveld», skriver James Pearce i Liverpool Echo, etter de rødes 3-0-nedsabling i den første kvartfinalen av Champions League.

«Dette var et ferskt bevis på Anfields varige evne til å inspirere de i rødt til bemerkelsesverdige høyder og skremme selv de største stjernene blant motstanderne. Citys eier, sjeik Mansour, kan kjøpe de fleste ting, men han kan ikke kjøpe lidenskap som dette».

Citys eier, sjeik Mansour, kan kjøpe de fleste ting, men han kan ikke kjøpe lidenskap som dette.James Pearce i Liverpool Echo
REVANSJE:
REVANSJE:  Trent Alexander-Arnold svarte på all kritikk med en fantastisk kamp mot Man City.

Komplett prestasjon

Etter 19 fantastiske minutter ledet Liverpool 3-0 til pause etter scoringer av Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain og Sadio Mané. Men selv når kampen skiftet karakter i andre omgang sto Liverpool imot.

«Det var uten tvil den mest komplette prestasjonen i tyskerens periode.»

«City ble utspilt, utkjempet og uttenkt, da Klopp igjen vant over Pep Guardiola med taktisk mesterklasse», skriver Pearce før han roser Liverpools forsvar, som ikke slapp til et eneste skudd fra Citys fryktede angrepsrekke.

«Den fryktløse tenåringen Trent Alexander-Arnold tok nivået på sin største kveld i sin unge karriere, da han stilnet den farlige Leroy Sane.»

Echo-journalisten mener det å holde nullen var noe Liverpool ikke engang kunne drømme om på forhånd. Hvis Liverpool nå scorer på Ethiad må Man City score fem for å ta seg videre.

Etter åpningsmålet mener Pearce at Liverpool var «mer sultne, smartere og raskere på alle områder».

Han trekker fram Henderson, som gjorde «drittjobben» som vakt foran forsvaret og at Oxlade-Chamberlain skapte en rekke problemer for motstanderen, og at Milner viste sin autoritet.

Da presset kom på i andre omgang mener Pearce at Virgil van Dijk og Dejan Lovren var solide som stein.

Dominerte i alle lagdeler

BUKKET UNDER FOR PRESSET:
BUKKET UNDER FOR PRESSET:  Ilkay Gündogan får det glatte lag i The Times, Andy Robertson hylles av alle.

Henry Winter i The Timesmener Manchester City kan finne flere unnskyldninger etter tapet onsdag. Både med den skremmende ankomsten i spillebussen, at Salah var offside i oppbygningen på åpningsmålet og at Raheem Sterling muligens skulle hatt straffe i duellen med Andy Robertson.

«Men de må også akseptere at de ble knust velfortjent av et mer sultent og skarpere Liverpool-lag», skriver han så.

Han mener Pep Guardiola gjorde en enorm feil ved å ta med Ilkay Gündogan i startoppstillingen.

«Han ble overveldet av begivenheten og så ut som en fjær i en vindmaskin da Liverpools orkan av støy, pressing og kontringer feide gjennom City».

Winter mener også det var klart at Guardiolas plan var å isolere Trent Alexander-Arnold med lange baller fra Kyle Walker og Kevin De Bruyne i et håp om at Leroy Sané skulle komme fri.

«Det var meningen at Alexander-Arnold skulle være det svake leddet, men han sto opp gjennom hele kampen, tok seg av Sané og gikk til og med i angrep. Det vil være smil og stolthet i klubbens akademi i dag.»

«På den andre kanten så Andrew Robinson ut som et kupp til 8 millioner pund.»

Han mener Klopps menn over hele banen sørget for solformørkelse for sine motstandere. Dette skriver han om de tre på midtbanen.

James Milner «trakasserte dem på midtbanen».

Jordan Henderson «skjermet de bak», «jobbet overtid, presset ustanselig og ga ballen til artistene».

Alex Oxlade-Chamberlain «har sjelden spilt bedre». Han trekker fram «energien, presset og kjappe kontringer.»

«I andre omgang var det et annet Liverpool-lag. De byttet ut det vågale med det kjempende. De forsvarte seg mesterlig.»

«De må også akseptere at de ble knust velfortjent av et mer sultent og skarpere Liverpool-lag.»Henry Winter i The Times
TAKTISK SEIER:
TAKTISK SEIER:  Jürgen Klopp gikk av med seieren også taktisk mot Pep Guardiola.

Ingen kunne forutsi dette

«Ingen kunne forutse dette. Vi visste det ville bli noen mål i denne kvartfinalen i Champions League, men vi forventet at de ville bli delt. City hadde ikke engang et skudd på mål. Ikke ett», det skriver Jason Burt i The Telegraphi innledningen til sin kommentar.

«For Pep Guardiola var det et mareritt. Han gjorde alt feil taktisk», skriver han.

«Liverpool spilte med hjerte, men også med hodet. Det var en vegg av lyd på tribunen og en defensiv vegg på banen», skriver han videre.

Han mener de tre engelskmennene på midtbanen redefinerte klisjeen om å løpe sokkene av seg.

«Det som vil såre City mest, er at Liverpool simpelthen så ut til å ønske det mer», mener Burt.

«Det gikk galt for City i det øyeblikket de vant myntkastet og ba Liverpool spille mot The Kop. De aksepterte invitasjonen.»

Liverpool spilte med hjerte, men også med hodet. Det var en vegg av lyd på tribunen og en defensiv vegg på banen.Jason Burt i The Telegraph

Viser at han også kan score i viktige kamper

«Pep Guardiolas 'sikkerhet-først' tilnærming ga initiativet til Liverpool», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Også Hunter mener Pep gjorde en grov feil med å starte med Klopps tidligere Dortmund-elev Gündogan, istedenfor den tidligere Liverpool-spilleren Raheem Sterling.

«Motet Klopp ba om viste seg i angrepsbølgen i første omgang, og alle de røde viste det», skriver han.

Han mener også Mohamed Salah nå har vist at han også kan levere i de sesong-avgjørende øyeblikkene.

«Salah har nå 42 mål på 47 kamper denne sesongen for klubb og landslag. Hvis dette var en konkurranse for å avgjøre sesongens spiller mellom han og De Bruyne, vant Liverpool-vingen like solid som laget. Han viste også sin kreative kvalitet med det perfekte innlegget til Sadio Mané på Liverpools tredje.»

Han trekker også fram kreativiteten til Milner, Oxlade‑Chamberlain vanvittige skudd og ikke minst Alexander-Arnolds svar på tiltalte.

Hvis dette var en konkurranse for å avgjøre sesongens spiller mellom han og De Bruyne, vant Liverpool-vingen like solid som laget.Andu Hunter i The Guardian

Klopp har lært

«Skruene og mutterne i denne historien handler om at City startet positivt, men så falt sammen», skriver Ian Ladyman i Daily Mail.

«I fotball kan en feil, raskt føre til to, og så tre og så fire og det var det som skjedde gjennom de 19 minuttene med fotball som kan ha avgjort denne kvartfinalen. Tidligere hadde Citys supportere prøvd å vise overlegenhet over massene på the Kop-siden. 'Akkurat som United, lever dere i fortiden', sang de.»

Han mener kampen onsdag viser at Liverpool er laget som er nærmest å utfordre Man City om Premier League-tittelen neste sesong.

«Liverpool overrasket oss også her, men på en annen måte. Klopps lag viste i andre omgang at de kunne trekke seg tilbake og organisere seg slik at de kunne holde et lag som City på armlengdes avstand», skriver han.

Han peker på at etter tre kamper denne sesongen står det 8-7 mellom lagene, etter at City vant 5-0 i den første kampen, og det ble 4-3 til Liverpool i den andre.

«Det illustrer at Klopp har lært noen leksjoner, som den forgylte Guardiola kanskje ikke har.»

Det illustrer at Klopp har lært noen leksjoner, som den forgylte Guardiola kanskje ikke har.Ian Ladyman i Daily Mail

Viste Klopp for mye respekt

David Maddock i The Mirrorskriver at «Pep Guardiola tok feil på Anfield. Han viste Jürgen Klopp og Liverpool for mye respekt med laguttaket».

«City virket fortsatt å ha kontroll da de lå under med ett mål, så fortsatt ut til å kunne vinne med en galopp, men da Liverpool kontret, var det plutselig panikk.»

Han mener det andre målet endret innstillingen til hele Man City og også Pep på sidelinjen.

«Plutselig var det anspenthet, så frustrasjon og til og med sinne», skriver han. Og mener sinnet kanskje var like mye på seg selv som på spillerne for Guardiola.

SLALÅM:
SLALÅM:  Andy Robertson hylles for sin slalåm med City-spillerne.

Utenomjordisk

Jonathan Liew i The Independenthar en av de aller mest leseverdige sakene etter kampen, og anbefales en egen titt.

Etter en fantastisk beskrivelse av øyeblikkene ved de tre målene, som vi ikke engangs skal prøve å oversette, skriver han:

«Det føltes som å se noen andres filmmanus. Det føltes nesten utenomjordisk. Jürgen Klopp er en mann med tro, på flere enn et område, og på en eller annen måte ser han ut til å skape flere av disse øyeblikkene enn noen annen.»

Jürgen Klopp er en mann med tro, på flere enn et område, og på en eller annen måte ser han ut til å skape flere av disse øyeblikkene enn noen annen.Jonathan Liew i The Independent

«Jeg er klar over, selv på det mest elementære nivå, at fotball ikke kan kokes ned til en tjukk suppe av følelser og tro og lidenskap. Jeg skjønner det. Jeg gjør virkelig det. Min likefullt, du kan vise meg alle tavler og varmekart på internett, spytte ut alle dine nøkkeldata mot meg, spytte så mange spanske ord mot meg som du vil, men du vil ikke være i nærheten av å forklare til din egen eller min tilfredsstillelse, hvordan Skottlands Andy Robertson - en spiller som på denne tiden sist sesong sakte men sikkert rykket ned med Hull - kan kjøre gjennom hele City-laget som om han var avkommet til Rivelino og Hermann Maier.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]