– Det var dette vi håpet på

Overgangen til Liverpool har gitt Alex Oxlade-Chamberlain et enormt løft.

6. apr 2018 kl 18.41 Marius Rabben

Mange var skeptiske da klubben punget ut 35 millioner pund for 24-åringens på tampen av fjorårets sommervindu. Med en drøy måned igjen av sesongen har han imidlertid blitt en populær figur på Anfield og en viktig brikke for Jürgen Klopp.

Suseren mot Manchester City foran The Kop var hans femte nettkjenning for de røde.

– Fremgangen er på grunn av kvaliteten og potensialet hans, forteller Klopp til pressen på Melwood.

– Vi har hatt mange samtaler. Han elsket Arsène Wenger. De jobbet sammen i seks år, og han har aldri skyldt på Arsène Wenger for å ikke ha utviklet seg nok eller noe sånt.

Måtte gjøre ting på en ny måte

– Men noen ganger handler det om å forandre miljøet rundt. Å være et annet sted kan noen ganger gjøre det bedre dersom du er klar over problemene dine. Han har alltid sett på seg selv og tenkt at han kunne gjort det bedre. Det var ikke sånn at han kom hit og sa «benytt meg på den beste måten».

Tyskeren påpeker at det «fra første dag» har handlet om hardt arbeid for en spiller som er ivrig etter å lære.

– Det er det aller viktigste. Nå er det er en annerledes fotballstil. Ikke en «Alex Oxlade-Chamberlain-fotballstil», men det er bare annerledes, og det gir deg muligheten til å gjøre nye ting. Dersom du gjør ting du ikke er vant til, må du gjøre dem på en ny måte.

– Det har åpenbart hjulpet oss. Det var dette vi håpet på, at han kunne komme hit og ta det neste steget. Men det var aldri på grunn av Arsenal eller Arsène at ting ikke gikk like bra. De har aldri vært dårlige for ham.

– Kan bli bedre

– Ox var en guttunge med enestående talent, men det var ikke akkurat slik vi forestilte oss. Han er fortsatt et enestående talent. Det er fortsatt ting å forbedre, men det er ikke et problem.

– Hva kan han bli bedre på?

– Bortimot alt mulig. Vi kan ikke gjøre ham raskere – det trenger vi ikke! Vi kan ikke jobbe med teknikken hans, for den er allerede på øverste nivå.

– Det dreier seg om å utnytte det i riktig øyeblikk i riktig situasjon, og å ta avgjørelser, og alle spillere kan bli bedre der. Der kan han også bli bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]