Keita ut med skade da Leipzig ble knust

RB Leipzig tapte nøkkelkamp i jakten på topp fire.

9. apr 2018 kl 22.23 Arild Skjæveland

Mandag kveld tok RB Leipzig imot Bayer Leverkusen på Red Bull Arena. Naby Keita var med fra start, og det startet bra for hjemmelaget.

Marcel Sabitzer ga Leipzig 1-0 etter et kvarter spill, og laget ville med seier bli værende på 4. plass med 49 poeng og tre poeng ned til Eintracht Frankfürt.

Så kom kollapsen. Leverkusen scoret fire mål, og snudde oppgjøret fullstendig anført den tidligere linkede Julian Brandt. Sluttresultatet ble 1-4.

Keita skadet seg

Det resultatet gjorde at det er Bayer Leverkusen som klatrer opp på 4. plass. Leverkusen var poenget bak RB Leipzig før kampen, og har nå den viktige 4. plassen som gir Champions League, når fem kamper gjenstår. Schalke 04 og Borussia Dortmund ligger på plassene bak mesterne Bayern München.

Om Naby Keitas lag får Champions League eller ikke har stor betydning for hvilken pris Liverpool må betale til sommeren.

Vondt skulle bli til verre da Keita og Leverkusen-keeper Bernd Leno gikk for samme ball kvarteret før slutt. Keita måtte byttes ut etter skaden, men kunne forlate banen for egen maskin. Kanskje var det for å ikke forverre noe før den viktige Europa League-kampen mot Marseille på torsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]