– De er verdens beste lag, men jeg visste vi kunne slå dem

Lettet og glad Jürgen Klopp etter seieren.

10. apr 2018 kl 23.20 Arild Skjæveland

Liverpool er i semifinalen i Champions League, for første gang på ti år. Laget har kommet langt under sin tyske manager som snakket om å gjøre «doubters to believers» da han ble ansatt i oktober 2015.

Det var, ifølge historiker Ged Rea, første gang Liverpool har vunnet en bortekamp i Europa mot engelsk motstand. Det gikk på 11. forsøk.

Etter kampen snakket han med Viasport og TV og oppsummerte kampen.

– Vi var langt ifra perfekt, men det var ikke så viktig for oss. Det som var viktig var at vi gjorde det beste vi kunne utav det, sa Klopp på bilder vist på Viasat 4 etter kampen.

– Etter vår 3-0 ledelse kunne du se det på Citys lagoppstilling, det var maks risiko. Alle de offensive spillerne var med utenom Agüero, som ikke var 100 prosent frisk etter skaden, ellers ville han spilt. Vi ble satt under press, og forsvarsmessig var det mange strålende involveringer, men ikke slik vi ønsket å gjøre det.

Fortjent avansement

Manageren var ikke fornøyd med hvordan kampen gikk i de første 45 minuttene.

– Vi sendte ballen for mye opp mot Mo Salah og lot han løpe, og det ga lite mening. Så spilte vi fotball, skapte litt, og vårt beste øyeblikk kom etter 45 minutter da vi burde scoret. Jeg må se reprisene, for jeg var ikke i den beste posisjonen.

– I pausen var det 0-1, og vi måtte gjøre det bedre. City vant alle andreballer. Det svir, og gir dem rom til å bygge opp igjen spillet sitt.

Han mener Liverpool fikk som fortjent med avansementet.

– Vi måtte kjempe hardt i kveld, men det har jeg ingen problemer med. Over to kamper var vi det beste laget. Det var fortjent at vi gikk gjennom. Jeg føler guttene fortjente å være i semi.

Verdens beste lag

Klopp mener laget hans slo det som per dags dato er verdens beste fotball-lag.

– Jeg synes virkelig at City er det beste laget i verden for øyeblikket. Det er slik det er. Men jeg visste vi kunne slå dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]