Kastet innpå supertrio i håp om å komme tilbake

Pep Guardiola startet med trioen De Bruyne, Agüero og Jesus på benk i derbyet mot Man Utd i dag.

7. apr 2018 kl 22.53 Einar Kvande

Pep Guardiola må ha stilt med det som må ha vært bortimot verdens sterkeste innbytterbenk mot Manchester United i dag, og hadde gjerne sett at han kunne beholde trioen Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og Gabriel Jesus på benken hele matchen med tanke på den kommende returkampen mot Liverpool. Og lenge så det da også ut til at Guardiola kunne gjøre nettopp det.

City ledet nemlig 2-0 til pause, etter scoringer av kaptein Vincent Kompany og Ilkay Gündogan i en omgang der de overkjørte United fullstendig, og hvor Raheem Sterling kunne gjort et hat-trick om han hadde vært mer klinisk foran kassa.

Bare to fikk hvile helt

United slo imidlertid knallhardt tilbake, med to kjappe scoringer av Pogba tidlig i andre omgang, og da Smalling førte gjestene opp i 3-2 måtte Guardiola ta grep. Dermed kastet han innpå de tre nevnte herrer, uten at det forandret på resultatet. De Bruyne kom inn for David Silva etter 72 minutter, og spilte dermed 23 minutter om man regner med de fem minuttene med overtid. Samtidig kom Jesus inn for Bernardo Silva. Fire minutter senere ble Agüero kastet inn for Ilkay Gundogan.

Av de 11 spillerne som startet den første kvartfinalen på Anfield var det bare to City-spillere som ble sittende på innbytterbenken gjennom hele kampen, og dermed fikk hvile helt i dag, nemlig Kyle Walker og Aymeric Laporte.

Tre baklengs for andre kamp på rad

Med tap 3-2 slapp City med andre ord inn tre mål for andre kamp på rad, men resultatet var ikke spesielt gunstig for Liverpool med tanke på kampen om andreplassen i Premier League. United-seier betyr at Jose Mourinhos mannskap tok to poeng mer enn Liverpool i denne ligarunden, og ligger nå fire poeng bak Jürgen Klopps gutter med en kamp mindre spilt.

Uniteds seier førte imidlertid til at City måtte utsette feiringen av ligamesterskapet, og de lyseblå kan dermed ikke ta med seg et slikt løft inn i returkampen mot Liverpool. Og dersom City skal kunne feire Premier League-tittelen neste helg må de slå Tottenham på bortebane, samtidig som Manchester United avgir poeng hjemme mot West Bromwich.

Citys lag mot United: Ederson, Danilo, Kompany, Otamendi, Delph, Gündogan (Agüero 76), Fernandinho, D. Silva (De Bruyne 72), B. Silva (Jesus 72), Sterling, Sané. Ubenyttede innbyttere: Bravo, Walker, Laporte, Y. Toure.

Desperat Kane

Tottenham tok også innpå Liverpool, med sin 2-1 seier i Stoke, og ligger på fjerdeplass med like mange poeng som Liverpool, men tre mål dårligere målforskjell. London-klubben har også en kamp mindre spilt enn Liverpool, og kan dermed passere de røde om de tar poeng i hengekampen.

Harry Kane viste tegn på desperasjon i kampen mot Mohamed Salah om toppscorertittelen i Premier League, og forsøkte å ta æren for Tottenhams andre mål selv om han aldri var borti ballen. Begge Spurs sine mål ble scoret av danske Christian Eriksen. Det betyr at Kane (24 mål) fortsatt er fem mål bak Salah (29 mål). Salah spilte ikke for Liverpool mot Everton i dag, på grunn av lyskeskaden han fikk i 3-0 seieren over Manchester City onsdag kveld.

Messi likt med Salah

En som tok kraftig innpå Salah, og nå faktisk ligger likt med ham som mestscorende i de største ligaene i Europa, er Lionel Messi. Argentineren gjorde hat-trick da Barcelona slo Leganes 3-1 i kveld. Tidligere Liverpool-spiller Nabil El Zhar gjorde gjestenes reduseringsmål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]