Shearer, Ronaldo, Suarez og SalahRekord etter rekord

Med tre ligakamper igjen har Mohamed Salah vært involvert i flere mål enn halve ligaen.

21. apr 2018 kl 18.35 Arild Skjæveland

Mye var blitt skrevet på forhånd om scoringsrekorden i en ligasesong på 38 kamper. Tre spillere delte rekorden – Alan Shearer i 1995/96, Cristiano Ronaldo i 2007/08 og Luis Suarez i 2007/08.

Etter at Mohamed Salah kopierte scoringen sin fra Etihad Stadium og chippet inn 2-0 på The Hawthorns, er de nå fire om den Premier League-rekorden.

Og Salah har tre ligakamper igjen.

Der kan han ta igjen Premier League-rekorden som er 34 mål. Shearer og Andy Cole scoret begge 34 ganger i 1994/95-sesongen, men da ble det spilt 42 ligakamper.

Han er ligaens toppscorer med 31 mål – fem foran Harry Kane som står med 26, dog med én kamp mindre spilt.

Involvert i flere mål enn halve ligaen

Liverpool har nå scoret 80 mål i ligaen denne sesongen. Mohamed Salah har 31 mål og ni målgivende, og har med det vært involvert i halvparten av lagets scoringer.

Statistikkguru Andrew Beasley har hentet frem tall som viser at egypteren med det har vært involvert i flere scoringer enn halvparten av Premier League-klubbene har scoret.

Everton har 39 mål denne sesongen. Crystal Palace, Newcastle, Burnley, Southampton, Brighton, Stoke, West Brom, Huddersfield og Swansea er de andre lagene som har færre mål enn Salah har vært involvert i.

Lite snakkesalig Klopp

Jürgen Klopp tok Salah av banen på stillingen 2-1. Da dommer Stuart Atwell blåste av kampen sto det 2-2 og lagene delte poengene. Det gjorde at Klopp sparte på superlativene da han ble spurt om rekordmålet etter kampen.

– Flott! Han er likt med hvem? Alan Shearer og hvem? Ronaldo? Ikke verst, ikke verst! Jeg er selvsagt glad på hans vegner. Jeg liker Mo, men først og fremst liker vi alle å vinne fotballkamper, sa Klopp til Liverpool Echo etter kampen.

– Jeg skulle ønske jeg kunne snakke om denne detaljen etter at vi har vunnet kampen, men det kan jeg ikke.

CHIPPER INN:
CHIPPER INN:  Mohamed Salah chipper inn sitt 41. mål for sesongen.

41 mål totalt

Scoringen mot West Brom gjør at Salah klatrer opp på tredjeplass i Liverpools rekordbøker for scoringer i en og samme sesong. Han passerer Ian Rush i 1986/87-sesongen, hvor waliseren scoret 40.

Nå er han én scoring bak Roger Hunt sine 42 i 1961/62-sesongen, men det må nevnes at det skjedde i 2. divisjon.

Ian Rush har klubbrekorden med 47 scoringer i 1983/84. Salah har fem kamper å gjøre det på. Seks om det skulle bli finale i Kiev.

Blir han årets spiller?

Søndag arrangeres PFA Awards i London. Allerede er det klart at Salah er med på årets lag, stemt frem av medspillerne.

Han kjemper med Kevin De Bruyne om å vinne prisen som årets spiller, og er bookmakernes favoritt.

Matt Hughes i The Times rapporterer i lørdagens avis at Liverpool tror spilleren deres vinner prisen. Klubben har gitt Jordan Henderson fri og tillatelse til å reise til London sammen med egypteren, for å delta på middagen hvor prisen deles ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]