Journalist Chris Bascombe:– Timingen er utrolig, og kunne ikke vært verre

Det er ikke første gang det er temperatur mellom Jürgen Klopp og Zeljko Buvac.

30. apr 2018 kl 18.54 Arild Skjæveland

I dag kom den svært overraskende nyheten om at Zeljko Buvac ikke kommer til å være rundt førstelaget mer denne sesongen. Mannen som blir omtalt som «hjernen» i Jürgen Klopps trenerteam blir ikke med på flyet til Roma, hvor laget skal spille semifinale i Champions League. Klubbens pressemelding sa det var «personlige årsaker», men det er ikke en forklaring alle kjøper.

Chris Bascombe i The Telegraph skriver i en kommentar i dag at dynamikken i forholdet mellom Klopp og Buvac har forandret seg over de siste månedene, og den bosniske assistenten er mindre involvert i de taktiske møtene – og at det ikke er noen tvil om at den egentlige grunnen er jobbrelatert.

– Klopp håper han ombestemmer seg

Bascombe skriver videre at Klopp håper at Buvac vil ombestemme seg etter sesongen, og det er grunnen til at klubben insisterer på at 56-åringen fortsatt er ansatt, selv om han ikke skal være mer involvert rundt førstelaget denne sesongen.

«At det har nådd det punktet at Buvac ikke skal gå ombord på flyet til Roma, hvor Liverpool er i ferd med å få til å nå et mål Klopp, hans støtteapparat og spillerne har jobbet så hardt for å få til, er utrolig. Timingen kunne ikke ha vært verre», skriver Bascombe i kommentaren.

«På et personlig plan er det også ekstremt trist. Som vane, muligens av overtro, kommer Klopp opp fra tunnelen før hver hjemmekamp og gir Buvac en klem. Han har vært den første han ser etter når han feirer en scoring», skriver han.

ASSISTENTEN:
ASSISTENTEN:  Zeljko Buvac har vært Klopps assistent i 17 år.

Ikke første gang

Den tyske journalisten Raphael Honigstein ga nylig ut boken «Bring the noise» om Liverpools manager, hvor han har intervjuet en rekke kilder som kjenner både Klopp og Buvac godt.

På twitter skriver han at dette er langt ifra første gang det er opphetet temperatur mellom de to.

«Han og Klopp har hatt store krangler tidligere, men har alltid skværet opp. Det er ikke sikkert dette er slutten. På kort sikt er det ikke noen krise, men Klopp vil ønske en annen å dele ideer med neste sesong dersom han ikke kommer tilbake», skriver Honigstein.

«Jeg vet ikke hvorfor han har forlatt sin posisjon for øyeblikket, men ønsket å gjøre poenget om at forholdet har vært i fare før. De er begge impulsiv, men har alltid endt sammen igjen til slutt. La oss se hva som skjer».

Omtales som «hjernen»

Klopp kom til Liverpool med sine to trofaste assistenter Buvac og Peter Krawietz. Krawietz blir betegnet som «øyet», mens Buvac var kjent som «hjernen».

– Zeljko er den beste treneren jeg noen gang har møtt. Han er utrolig; han er som en fotballbok, sa Klopp om Buvac sommeren 2016.

Født i Bosnia i tidligere Jugoslavia er Buvac en person som helst holder seg unna rampelyset. Slik sett passet det nok best etter en avtale med kameraten Jürgen Klopp, om at den som først fikk jobb som hovedtrener/manager i en større klubb skulle ta kompisen med seg, at det var Klopp som ble sjefen og Buvac som ble hans betrodde assistent.

– Det var utenkelig at de skulle gjøre noe uten å være sammen, fortalte Colin Bell for et par år siden.

– Zeljko leser spillet veldig bra, han har noen ypperlige ideer om fotball og er alltid på utkikk etter å finne nye måter å trene og spille på. Det er ikke lett å komme med noen historier om Zeljko da han holder seg mye for seg selv, men når han først sier noe betyr det at du lytter nøye etter som en spiller da du vet det er verdt å lytte til.

FERDIG:
FERDIG:  Zeljko Buvac er ferdig i Liverpool denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]